reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft prý plánuje na příští rok VR headset

18.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft prý plánuje na příští rok VR headset
Z Tchaj-wanu přišla zpráva, která hovoří o chystaném VR headsetu, a to tentokrát pod taktovkou Microsoftu. Ten by jej prý mohl představit světu již na veletrhu E3 v Los Angeles, jenž se jako obvykle chystá na začátek léta.
Otázka je, zda onen debut údajného VR headsetu firmy Microsoft je myšlen tak, že bude představena koncepce a ohlášen jeho vývoj, nebo už bude představen hotový produkt. Pokud by ale Microsoft opravdu už měl headset hotový, musel by jej už nějakou dobu v tajnosti vyvíjet, což ostatně potvrdil Strauss Zelnick, CEO firmy Take-Two Interactive. O tom se ale mluvilo už v roce 2010, přičemž šlo o projekt Fortaleza.




ilustrační obrázek


Ten byl pozván do sídla Microsoftu, kde si mohl novou technologii na vlastní oči vyzkoušet. Mluví přitom ne o klasické virtuální realitě, ale spíše o rozšířené realitě, která tak kombinuje reálný svět s počítačovou grafikou. Konkrétně šlo o interakci s počítačem vykreslovanými osobami.

Server DigiTimes se posléze poptal samotných výrobců na Tchaj-wanu, kteří obvykle bývají dobrými zdroji informací. Dle nich plánuje hardwarová divize Microsoftu, která vyvíjí třeba i tablety Surface, masovou produkci nového headsetu právě již na příští rok, takže asi opravdu není nereálné, že bychom se jej dočkali už v červnu v době E3.

Vypadá to tedy, že Microsoft jen pasivně nesledoval aktivity jiných firem a především tedy Facebooku a jím akvizované firmy Oculus VR. Vedle nich svůj headset vyvíjí ještě Sony pod označením Project Morpheus a na trh byl již vypuštěn Samsung Gear VR, k němuž si ale musíte ještě pořídit phablet Note 4.

Zdroj: Hexus.net
reklama