reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft si na leden chystá Windows 10 Consumer Preview

28.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft si na leden chystá Windows 10 Consumer Preview
Mnoho zájemců po celém světě již několik týdnů provozuje systém Windows 10, který je k dispozici jako Technical Preview a podílí se na jeho vylepšování. I díky nim se máme již v lednu setkat s verzí Consumer Preview.
Windows 10 Technical Preview je verzí, kterou samotný Microsoft nedoporučuje nainstalovat na počítač používaný k práci, ale spíše na vedlejší sestavu určenou k testům. Ostatně technické preview velmi podrobně sleduje, co na počítači děláme, jaké aplikace instalujeme a jak je využíváme. Nicméně v lednu by se měla objevit nová verze, a to Windows 10 Consumer Preview a u ní by to mělo být přeci jen odlišné.





Hlavní událostí ledna je přitom tradiční veletrh Consumer Electronics Show (CES), ovšem tomu se Microsoft plánuje se svou konferencí obloukem vyhnout a připravit si vlastní událost, jejímž středobodem bude Consumer Preview chystaného systému. Vedle toho bychom se měli dozvědět i více informací o plánech týkajících se Windows 10 pro telefony a tablety, o nichž se ví, že mají nahradit dnes používané systémy, čili především Windows Phone. Nového systému se pak možná dočká i konzole Xbox One, neboť Microsoft chce dle vlastních slov vytvořit jednotný systém pro všechna zařízení. Ovšem je zřejmé, že se jeho jednotlivé verze budou lišit a sjednoceno bude především označení.

To ostatně Microsoft dokázal nedávno, kdy se rozhodl přejmenovat jádro systému Windows 10. Jeho logické označení je dle dosavadního průběhu 6.4, neboť Windows 8.1 mají verzi 6.3, Windows 8 verzi 6.2 a Windows 7 zase 6.1. Windows 10 ale budou mít kernel verze 10.0, ale to neznamená, že se krom označení změní něco jiného, respektive tato změna nemá na nic vliv.

V lednu by tedy Microsoft měl odhalit nové funkce mobilní verze Windows 10, ale tu si pochopitelně nevyzkoušíme jako desktopový systém, který je dnes přeci jen v hmatatelnější podobě.


Nakonec se ještě můžeme podívat na demonstraci nového stylu dotykového ovládání, který je označen jako Continuum.

Zdroj: Hexus.net

reklama