reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft vyhodil 60 inženýrů a startuje nový vývoj HoloLens

30.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft vyhodil 60 inženýrů a startuje nový vývoj HoloLens
Izraleský zpravodajský server Ynet přišel s informací, že Microsoft z projektu HoloLens uvolnil na 60 inženýrů, kteří si teď budou muset hledat jinou práci. Uvádí se, že se firma rozhodla i zbavit se doposud využívané technologie.
Dle serveru Ynet se tedy ve vývoji brýlí HoloLens, které nám mají před očima vytvořit tzv. rozšířenou realitu, udála zásadní změna. To jednak pro šedesátku inženýrů z Microsoft Israel, kteří na vývoji brýlí pracovali. Z nich je polovina přímo zaměstnaná v Microsoftu a ti dostali šanci si ve firmě najít nové uplatnění a ostatní nemají zaměstnanecký poměr, takže ti si musí hledat práci jinde.





Toto rozhodnutí Microsoftu přitom padlo náhle a neočekávaně, čímž se také přerušily práce, které trvaly již dva a půl roku. Založeny byly přitom na technologii, kterou Microsoft koupil přímo v Izraeli, a to před šesti lety. Tato technologie půjde také z kola ven a namísto ní má Microsoft využít jinou technologii vyvinutou ve Spojených státech. Samotná firma k tomu řekla pouze to, že mění své priority ohledně investic, takže v některých případech budou investice navýšeny a v jiných tomu bude naopak. Není ale zřejmé, jak to konkrétně bude v případě HoloLens, neboť zatím nevíme, kam se tento projekt bude dále ubírat.

Microsoft HoloLens má být ale první holografický počítač pracující s Windows 10 a jeho doposud prezentované schopnosti vypadají velice zajímavě. Jde ale nepochybně o velice složité zařízení, které má fungovat naprosto samostatně, čili bez kabelů a bez přímého propojení s PC, které by poskytlo výkon. Uvidíme tedy, kam se jeho vývoj v nejbližší době posune a doufejme, že Microsoft opravdu nenarazil na slepou uličku a nerozhodl se projekt HoloLens uspat.

Zdroj: wccftech
reklama