reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mozilla propouští 250 zaměstnanců a urychlí změnu strategie

12.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Mozilla propouští 250 zaměstnanců a urychlí změnu strategie
Koronavirová pandemie se podepsala i na Mozille, která už nějakou dobu mění obchodní strategii. COVID-19 si ale vyžádal urgentní reakci a obchodní model se musí změnit rychleji a výrazněji. Prvním krokem je propuštění 250 zaměstnanců.
Zastoupení internetového prohlížeče Mozilla Firefox dále klesá (dnes už jen 7,4 %) a kontrakty na výchozí vyhledávání už s tak malou uživatelskou základnou nestačí. Navíc je problémem, že tvoří naprosto drtivou většinu příjmů. Není divu, že Mozilla už nějakou dobu mění strategii a snaží se zvýšit počet nabízených služeb, mezi nimiž je např. i Mozilla VPN. Bohužel koronavirová pandemie si žádá rychlejší a výraznější akce, původní plán změn nedostačuje, a tak se Mozilla odhodlala k propuštění 250 zaměstnanců a 60 dalších změní své pracovní týmy. Bohužel jde o velmi schopné lidi, nicméně situace je pro Mozillu opravdu těžká.
 
Mozilla logo
 
Společnost se tak nyní chce ještě více soustředit na služby, jako jsou VPN, Pocket, Hubs, Web Assembly a nové připravované nástroje v oblasti soukromí a bezpečnosti. Zároveň vznikne tým Design and UX, který bude podporovat tyto služby, což bude platit i o dalším novém týmu Machine Learning. Jaká bude budoucnost prohlížeče Firefox, to je nyní těžké předpokládat.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama