reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MrBeast je podle Forbesu nejlépe placeným youtuberem

17.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
MrBeast je podle Forbesu nejlépe placeným youtuberem
Pozice nejlépe placeného youtubera se pro rok 2021 změnila a vítězem se stal MrBeast. Jeho videa dosud nasbírala přes 14 miliard zhlédnutí a za rok si vydělá desítky milionů dolarů. Ty ale zpravidla rozdává.
Zatímco v posledních letech v příjmech youtuberů vítězil malý Ryan z kanálu Ryan ToysReview, pro rok 2021 má tato statistika dle Forbesu jiného vítěze. Je jím 23letý MrBeast (vlastním jménem Jimmy Donaldson), který je známý různými výzvami (počítal do 100 tisíc, nechal se pohřbít na 50 hodin,...), tak i rozdáváním peněz nebo jiných věcí. Ostatně ne nadarmo se mu také říká největší filantrop na YouTube. Je tak otázkou, kolik mu toho po odečtení nákladů vlastně zůstane.
 
 
Jeho kanál má přes 88 milionů sledujících a 14,4 miliard zhlédnutých videí. Jen např. jeho varianta seriálu Squid Game za měsíc nasbírala přes 200 milionů a jde o jeho nejúspěšnější video všech dob. Na to, aby překonalo nejúspěšnější video YouTubu všech dob, které samo o sobě nasbíralo 10 miliard, mu ale ještě hodně chybí.
 
 
Podle časopisu Forbes si MrBeast vydělal v loňském roce 54 mil. USD, nicméně nezapomínejme na to, že třeba jen vítěz jeho Squid Game získal 456 tisíc USD. MrBeast si hodně vydělává příjmy od sponzorů a má i svou řadu hamburgerů. Na druhém místě je se 45 mil. USD Jake Paul, u něhož se předpokládá, že jeho boxerská kariéra mu přináší drtivou většinu příjmů. Třetí místo pak bere Markiplier, který hodně profituje z prodeje merchandise produktů. Ryan, kterému je nyní už 10 a za chvíli asi nebude tím pravým, kdo může testovat hračky z pohledu dítěte, se propadl na sedmou pozici, a je otázkou, zda se mu a jeho rodičům podaří nalézt nové uplatnění.
 
Předpokládá se, že 10 nejlepších youtuberů si dohromady vydělá 300 mil. USD za rok a asi polovina je z příjmů z reklam na YouTube. Zbytek mají být sponzorské smlouvy, merchandise produkty a podobně. To je docela překvapivá informace, protože obecně se tvrdí, že příjmy z reklam na YouTube jsou u nejlepších youtuberů menším částečným (i když stále významným) zdrojem příjmů a ne až polovičním.
 
Zdroj: forbes.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama