reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI, HP a Alienware odhalují svá PC pro HTC Vive

7.3.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI, HP a Alienware odhalují svá PC pro HTC Vive
Výrobci počítačů vzali nástup VR headsetu HTC Vive jako příležitost k představení vlastních PC, která budeme moci s tímto headsetem využít. Ta tak dostala označení VIVE Optimized a my se podíváme, jakou konfigurací oplývají.
Hardwarové požadavky VR headsetu HTC Vive jsme již probírali a dá se říci, že jsou podobné tomu, co vyžaduje konkurenční Oculus Rift, což je ostatně logické. Chce si to připravil alespoň čtyřjádrový procesor Intel či AMD (v tom případě lépe osmijádrový) a kartu úrovně GeForce GTX 970. Nicméně dle zveřejněného benchmarku spadají do kolonky "VR Capable" i mnohem slabší sestavy, ale lepší je samozřejmě mít takovou, která dosáhne na hodnocení "VR Ready". Na ostatních komponentách už tak nezáleží, neboť 4 GB RAM nejsou žádné omezení, natož pak výstup HDMI 1.4/DisplayPort 1.2 a jeden USB 2.0.





HTC již v minulém měsíci prozradilo, že společnosti MSI, HP a Alienware budou její partneři, kteří přinesou na trh potřebné sestavy, u nichž bude mít uživatel jistotu, že si s headsetem Vive dobře zahraje. Jde tedy o počítače s označením VIVE OPTIMIZED, jak můžete vidět z okolních fotografií.

Co si tedy připravilo MSI? To na rozdíl od HP a Alienware připravilo notebooky, jež vedle VIVE OPTIMISED nese také označení GeForce GTX VR Ready. Jde o tři variace na počítač GT72 a další dva vychází z modelu GT80. Všech pět ale využívá výkonnou grafickou kartu. V případě modelů založených na GT72 to je GeForce GTX 980, tedy karta s původně desktopovým čipem a zbylé notebooky se základem v GT80 mají takové karty rovnou dvě v zapojení SLI.





Společnost HP už nabízí desktopový počítač, který vytvořila ve spolupráci s HTC. Jde o HP ENVY Phoenix se základní cenou 1300 USD, který je založen na procesoru Intel Core i7 "Skylake", kartě NVIDIA GTX 980Ti nebo AMD Radeon R9 390X a nakonfigurovat si budeme moci více než základních 8 GB RAM a 1TB HDD. Vedle toho bude mít tato firma v nabídce i levnější HP ENVY Desktop s certifikací od HTC, který bude prodáván za ceny od 1000 USD.





Nakonec je tu Alienware patřící pod Dell, který přichází s řadou desktopů Alienware Vive Optimized založených na skříni Area-51. K dispozici budou čtyři základní konfigurace, přičemž jedna z nich tedy nevypadá na to, že by byla pro VR vhodná. Je totiž založena na kartě AMD Radeon R9 370 se 4GB paměti GDDR5, a přesto přijde na 1700 USD. Ostatní varianty s podstatně výkonnějšími kartami budou stát až 3900 USD.

A ačkoliv se to může na produktových fotografiích jevit jinak, žádná z těchto sestav nemá v příslušenství samotný headset HTC Vive, který si tak budou zákazníci muset koupit sami za 800 dolarů a počkat na něj do dubna.

Zdroj: Hexus.net
reklama