reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI ukázalo své desky pro novou generaci CPU Intel

17.4.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI ukázalo své desky pro novou generaci CPU Intel
Společnost MSI ukázala celkem čtyři zbrusu nové herní základní desky, které jsou vybaveny čipovými sadami Intel 9 Series, a jsou tak určeny pro procesory Haswell Refresh a také pozdější Broadwell.
Nové desky MSI tedy patří do série Gaming a nabídnou sockety LGA 1150 doprovázené čipovými sadami Intel 9 Series. Ty budou moci využít mírně vylepšené procesory Haswell Refresh, jež mají dorazit na trh někdy v létě, a později do nich budeme moci nainstalovat také novou generaci 14nm procesorů Broadwell.




9-series Gaming 9 AC


Konkrétně byly ukázány tři desky formátu ATX, a to 9-series Gaming 9 AC, 9-series Gaming 7 a 9-series Gaming 3 a pak jedna mini-ITX s prostým označením 9-series Gaming ITX. Nejlepší model 9-series Gaming 9 AC nabídne 12fázové VRM napájení procesoru, čtyři sloty pro DDR3 DIMM, tři PCI Express 3.0 x 16 (konfigurace x16/NC/NC, x8/x8/NC, nebo x8/x4/x4), dále osm portů SATA 6 Gbps, jeden PCI Express x2 M.2, síťové řešení Killer E2200 NIC, integrovanou WLAN 802.11ac a další výbavu.




9-series Gaming 7


Sedmičková verze je vybavena také 12fázovým napájením a také třemi sloty PCI Express 3.0 x16 plus čtyřmi PCI Express 2.0 x1, takže její výbava bude velmi podobná. Model 9-series Gaming 3 bude už vybaven 6fázovým napájením, jedním PCI Express 3.0 x16 a dalším PCI-Express 2.0 x16 se čtyřmi linkami. Dále tu jsou dva PCI Express 2.0 x1 a tři klasické PCI, šest SATA 6 Gbps, jeden M.2 a síťovka Killer E2200 NIC.




9-series Gaming 3

Poslední novinkou je malá deska formátu Mini ITM se šestifázovým napájením, jedním PCI Express 3.0 x16, dvěma DDR3 DIMM, čtyřmi SATA 6 Gbps, Wi-Fi 802.11ac, Killer E2200 NIC a stejně jako ostatní nabídne AudioBoost. Její výbava je tedy poměrně slušná.




9-series Gaming ITX


Nové desky se mají objevit na trhu v polovině května, kdy budou snad oficiálně představeny i Haswell Refresh. A pak byla zmíněna ještě jedna specialitka.





Jde o Delid Die Guard, čili speciální adaptér, který ochrání odhalený procesor. K čemu to je dobré? Jde o to, že heatspreader procesorů je další vrstvou, která omezuje přenos tepla do chladiče a Intel navíc používal nepříliš kvalitní teplovodivý materiál jako prostředník mezi čipem a heatspreaderem. Kvůli tomu se řada overclockerů rozhodla heatspreader jednoduše sundat, ale společně s ním zmizí i jeho ochranná funkce. Neopatrnou manipulací s chladičem si tak uživatel může odštípnout roh procesoru, čímž jej může v okamžiku zničit. Ale snad ani nemusí, však osobně jsem viděl dost ohlodaných Duronů, které stále fungovaly. Delid Die Guard se tak nainstaluje na procesor a zajistí, aby se chladič měl o co opřít a seděl na procesoru rovně. Najít bychom jej měli u nových základních desek MSI M-Power a X-Power OC.

Zdroj: techPowerUp
reklama