reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na akvizici Armu firmou NVIDIA se podívá americká FTC

15.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Na akvizici Armu firmou NVIDIA se podívá americká FTC
Federální obchodní komise (FTC) se nejspíše na žádost firmy Qualcomm zaměří na akvizici firmy Arm, kterou si připravuje společnost NVIDIA. Qualcomm tímto záměrem NVIDIE není nadšen, jak se nedávno ukázalo.
Společnost Qualcomm se tak snaží akvizici Armu zabránit a jak jsme nedávno dozvěděli, oslovila proto řadu různých úřadů a mezi nimi i americkou FTC. NVIDIA by přitom ráda akvizovala Arm, na což si už připravuje obrovskou sumu 40 miliardů dolarů, i když pochopitelně jen málo z toho bude ve formě hotovosti. 
 
 
Společnost Arm je přitom velice důležitá pro mnohé firmy, neboť její procesory či procesorové technologie jsou využívány v miliardách zařízení a leckdo se tak obává toho, co by NVIDIA mohla s Armem provést. Ta ale může v každém případě počítat s tím, že bude mít při nakládání s Armem značně svázané ruce, tedy pokud akvizice vůbec proběhne. 
 
Nyní se dozvídáme, že FTC si dělá průzkum mezi jinými velkými technologickými společnostmi a ptá se jich na názor na celou věc. Uvádí se pak, že mezi obavy těchto firem patří třeba ta možnost, že NVIDIA by mohla upřednostnit při vývoji nových procesorových architektur vlastní zájmy a také že by mohla skrz Arm získávat citlivé informace, neboť mnohé společnosti se s ním radí ohledně vlastních designů a plánů. 
 
NVIDIA k tomu všemu řekla jen to, že jak regulátoři, tak i zákazníci Armu uvidí přínos v jejím plánu pokračovat s otevřeným licenčním modelem a zajistit transparentní vztahy se zákazníky. Dle City A.M. ovšem této akvizici není krom firmy Qualcomm nakloněn ani Google či Microsoft, kteréžto firmy ji vidí jako velkou hrozbu pro celé konkurenční prostředí. 
 
Zdroj: Hexus.net 


reklama