reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na servery Battlefieldu 1 se zaměřil útok DDoS

2.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Na servery Battlefieldu 1 se zaměřil útok DDoS
Široká veřejnost si už může vesele hrát otevřenou betaverzi hry Battlefield 1, čímž si EA Games chtějí ověřit jednak zájem potenciálních zákazníků, vychytat nějaké chyby a také provést zátěžový test serverů. Ty ale někdo zatížil více, než je zdrávo.
Jistá skupina se totiž postarala o DDoS útok na servery společnosti Electronic Arts, čímž znepřístupnila nejen hru Battlefield 1, ale také jiné tituly nebo služby. Využili tak útok Distributed Denial of Service, což znamená, že servery EA byly zahlceny velkým množstvím požadavků od mnoha počítačů, k čemuž se obvykle používají počítače, které útočníci již dříve ovládli svým malwarem a ten pak čeká na příkaz k zahájení útoku.





Útok na servery EA již netrvá, a tak by se zájemci o vyzkoušení Battlefield 1 měli být schopni nalogovat. Nicméně tým společnosti EA, který se stará o podporu hry Battlefield 1 je zahlcen požadavky uživatelů, a tak firma upozorňuje, že jeho reakce budou pomalejší než obvykle.

Ukazuje se také trend vzrůstajících útoků typu DDoS od loňských vánočních útoků na PSN a Xbox Live a nedá se tvrdit, že b případě firmy EA bychom ani nemohli tušit, proč by se na ni někdo takovým způsobem zaměřil. I když už EA nesbírá hodnocení nejhorší společnosti v USA, nedá se říci, že by byla najednou oblíbená. Stále lze říci, že zákazníci sice její hry kupují, ale roste počet nespokojenců. Někteří mluví o hře Mass Effect 3 jako o bodu zlomu, neboť hráči byli nanejvýš nespokojeni s tím, jak hra skončila. Vypadalo to, jako by byl závěr spíchnut hodně horkou jehlou a firma EA na námitky přitom nereagovala. Pak už se to s ní vezlo, až si v EA uvědomili, že musí nastat změny v přístupu k zákazníkům a skutečně se začali zlepšovat.

Nicméně i dnes máme s EA pevně spojeny mikrotransakce, které mnoho hráčů nenávidí a říkají, proč by měli platit za obsah ve hře, kterou si koupili za plnou cenu. EA přitom jen za poslední rok na mikrotransakcích vydělala 1,3 miliardy dolarů, na čemž se podepsala především v americe tolik populární hra Madden NFL a pak také mobilní tituly. Není divu, že se především EA snaží mikrotransakce protlačit i do světa PC, i když samozřejmě není zdaleka sama. Mohlo by ale to stát důvodem pro útok na servery Battlefieldu 1? Však i tato hra bude zahrnovat mikrotransakce, i když EA se dušuje, že ty nikomu nezajistí výhody, s nimiž by měli nad ostatními hráči jednoznačně navrch. I tak jde ale o trend, který se nám pomaličku vkradl do světa PC hraní a zakrátko bychom mohli dopadnout jako na Androidu či iOS. Ostatně Electronic Arts s tím mají bohaté zkušenosti.

Zdroj: KitGuru
reklama