reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na W10 Anniversary Update budeme čekat i do listopadu

15.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Na W10 Anniversary Update budeme čekat i do listopadu
Už od začátku srpna Microsoft nabízí novou verzi Windows 10 známou jako Anniversary Update. Zdaleka ne všichni uživatelé se ale této verze dočkali a jak to vypadá, řada z nich si bude muset počkat až do listopadu.
Windows 10 Anniversary Update byl vypuštěn jako obvykle v úterý, a to 2. srpna tohoto roku, takže už je k dispozici více než šest týdnů. Microsoft už tehdy řekl, že jej bude přes službu Windows Update uvolňovat postupně, ovšem že to bude až takto pomalé, to jsme nečekali. Někteří uživatelé se jej dočkají až v listopadu, čili až za tři až čtyři měsíce po uvolnění. V tu dobu už budeme pomalu očekávat další velkou aktualizaci pro Windows 10, která je plánována na příští rok.





Kdo chce, může si kdykoliv verzi Windows 10 Anniversary Update nainstalovat sám (viz první odkazovaný článek), ovšem vzhledem k tomu, jak se Microsoft novou verzí systému chlubil a jak její funkce propagovat, tak bychom očekávali, že s jejím rozšiřováním si pospíší.

Nová verze systému přináší především zlepšení virtuální asistentky Cortana, což nás nemusí v našich končinách moc zajímat, ale pak tu je také nová funkcionalita pro prohlížeč Edge nebo propojení s konzolí Xbox One, díky němuž budeme moci hrát tituly jako Halo 5: Forge, ReCore, Gears of War 4, Forza Horizon 3 a jiné na PC i na Xboxu nehledě na to, jakou verzi jsme si koupili. Na druhou stranu se Microsoft možná snaží rozšiřování nové verze systému brzdit kvůli tomu, aby měl čas na vychytání chyb. Objevily se totiž potíže s funkcí některých antivirových programů, s webkamerami, prohlížečem Google Chrome a jiné.

Zdroj: KitGuru
reklama