reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nebezpečné drony, videoukázka krájení jídla vrtulemi při 1500 fps

22.12.2015, Milan Šurkala, aktualita
Nebezpečné drony, videoukázka krájení jídla vrtulemi při 1500 fps
Vrtule dronů nejsou zrovna bezpečným prvkem a lidé ze Speed Motion Films to demonstrovali na zajímavém zpomaleném videu s krájením jídla. Své by mohl vyprávět i zpěvák Enrique Iglesias, který málem přišel o dva prsty.
Z minulosti už víme, že drony jsou vedle zábavy také dosti nebezpečnou hračkou. Např. zpěvák Enrique Iglesias při koncertu strčil prsty do vrtule dronu, který jej natáčel a odnesly to jeho dva prsty. Málem o ně přišel a nyní v nich ztrácí cit. Lidé ze Speed Motion Films se nyní ve videu Drone Blender pokusili předvést, jakou sílu tyto vrtule vlastně mají.


Drone Blender


Vzali dron z řady DJI Phantom a vysokorychlostní kameru Phantom Miro za 60 000 USD. Tu nastavili na rychlost snímání 1500 fps a vyzkoušeli, co všechno jsou vrtule schopny rozkrájet. Je nutné říci, že s jídlem nemají vrtule nejmenší problém a je dobře vidět, proč je nutné si při práci s drony dávat velký pozor.


V USA se nyní nově rozjel registrační systém majitelů dronů a každý člověk, který chce s dronem létat, se musí zaregistrovat na příslušném úřadě a splňovat podmínky létání. V USA to možná pomůže, v ostatních zemích se ale dá předpokládat, že různých incidentů s drony bude u nezodpovědných majitelů v budoucnu spíše přibývat.
 
Zdroj: YouTube


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama