reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejnovější sestavení Windows 10 nabídne temný režim

7.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Nejnovější sestavení Windows 10 nabídne temný režim
Gabe Aul z Microsoftu představil nejnovější sestavení Windows 10 pro Insidery, a to Build 14316, který je určen pro testery v tzv. fast ring. V tomto sestavení najdeme řadu vylepšení, které si pro nás Microsoft chystá také pro velkou letní aktualizaci.
Windows 10 Anniversary Update byl ohlášen na léto a vzhledem k označení by měl dorazit asi 29. července, tudíž přesně rok po nástupu první finální verze systému. Microsoft plánovaná vylepšení postupně představuje ve verzích pro Insidery a nyní se můžeme podívat na to, co je nového ve verzi 14316.





Jak bylo ohlášeno minulý týden na konferenci BUILD 2016, nová verze systému bude moci spustit nativní Bash na Ubuntu, pokud tedy tuto funkci zapneme společně s vývojářským režimem a v něm aktivujeme Windows Subsystem for Linux (Beta). Více se dozvíte zde.

Dále tu máme opět novinky týkající se virtuální asistentky Cortany, která dostane nové možnosti pro využití na více různých zařízeních. Může nás tak na obrazovce počítače upozornit, že nám na mobilním telefonu dochází baterie a pak si jej budeme s její pomocí moci vyhledat a prozvonit, což půjde z jakéhokoliv kompatibilního zařízení, třeba i z konzole Xbox One. O novinky není ochuzen ani prohlížeč Edge, který získá Pin It Button a OneNote Clipper a vylepšeny byly funkce Reddit Enhancement Suite, Mouse Gestures a Microsoft Translator.





Co se týče nastavení systému, máme tu v titulku zmíněný temný režim, který již zasvěcení znají ze systému Windows Phone. Ten se tak bude hodit pro práci ve tmě, pokud nemáte rádi bíle oslňující obrazovku. Microsoft ale dodává, že UWP aplikace, které si spravují svá barevná schemata, na zapnutí tohoto režimu nebudou reagovat a zůstanou takové, jaké jsou. Pak můžete vidět v nabídce ještě volby pro barvy v menu Start, taskbaru a Centru akcí.





Centrum akcí ještě nabídne volby k tomu, abychom si mohli určit, která upozornění od kterých aplikací budou mít přednost a také můžeme omezit jejich počet na aplikaci (výchozí jsou tři). Nakone můžeme zmínit jistá vylepšení pro virtuální plochy, testovací verzi UWP aplikace Skype, nastavení pro baterie a funkce pro její šetření, atd. Všechny novinky jsou vypsány na blogu Microsoftu (viz zdroj).






Zdroj: Microsoft
reklama