reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

No Man's Sky už v pátek i s velkou aktualizací

8.8.2016, Jan Vítek, aktualita
No Man's Sky už v pátek i s velkou aktualizací
Nový herní titul No Man's Sky, na nějž toužebně čekají virtuální průzkumníci vesmíru, si budeme moci na PC zahrát již tento pátek. Doprovázen bude hned zezačátku první velkou aktualizací, která má změnit i samotnou hru a její hratelnost.
No Man's Sky byl akorát před měsícem dokončen, a tak jsme se mohli začít těšit na to, že si jej v dohledné době zahrajeme. Tato doba nastane už tento pátek, kdy bude tato novinka celosvětově k dispozici na PC. Přijde už společně s první velkou aktualizací 1.03 a můžeme očekávat, že tvůrci budou tuto hru i nadále neustále vylepšovat, jako se to děje i v případě hry Elite: Dangerous. Doufejme tedy, že se k tomu lidé z Hello Games takto postaví, však uplynulý měsíc evidentně nestrávili na dovolené a namísto toho pracovali na aktualizaci. Sean Murray, který má tým vývojářů na starost, také slíbil, že mnoho dalších aktualizací bude následovat.





Pokud jste se náhodou jako testeři (nebo snad i neoficiálně) dostali k vývojářským kopiím, pak byste dle Hello Games měli své uložené hry smazat, jinak se nebudete moci dostat k novému obsahu a poznat změny, jež přináší update 1.03. Ty mají být skutečně značné, neboť tvůrci říkají, že videa z hry, jež se v poslední době objevila, zdaleka nereprezentují to, co nám nabídne komerčně dostupná verze. Vedle toho budou kompletně promazány a restartovány servery, na nichž hra poběží, takže by se mělo začínat s "nepopsaným" vesmírem.





Přichystaná aktualizace nabídne mnoho novinek, jejichž seznam je poměrně dlouhý, a tak si vypíchneme to nejzajímavější. Největší dopad patrně budou mít "Three Paths", čili tři cesty, jimiž se hráč vydá a tvůrci upozorňují, že tato volba výrazně ovlivní celou hru. Jak, to jsme se ale nedozvěděli, ale evidentně půjde o nějaký příběh, na němž měl pracovat také James Swallow, který má za sebou třeba i Deus Ex. Pak byl změněn i celý vesmír, jehož galaxie jsou nyní až 10x větší a rozmanitější, takže lze najít světy jako na okolních obrázcích, které jsou plné života (či roboživota), ale také to budou prostředí, jež jsou vyloženě smrtelná. Však ani opravdový vesmír není zrovna bezpečné místo, spíše naopak.





Dále je slíbena rozmanitější fauna se specifickými potřebami (jídlo), planety dostaly mrtvé měsíce i daleko divočejší počasí i celkově bohatší atmosférické projevy, pak bude rozmanitější i nabídka vesmírných lodí, což platí i pro jejich výbavu, a to v závislosti na lokaci. Grafický engine má také lépe pracovat se světlem, ukazovat detailnější textury a lépe vykreslovat mračna. Vyladěna byla hratelnost, což představuje změny v parametrech stovek různých věcí, kompletně přepracovaný systém zaměřování zbraní a také úpravy v pohybovém modelu lodí. Vývojáři ještě nestihli implementovat Temporal AA (TAA), ale prý už to nebude dlouho trvat.

Zdroj: Steam
reklama