reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Otevřená sci-fi No Man's Sky je hotova

8.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Otevřená sci-fi No Man's Sky je hotova
Jak tvůrci slíbili, tak učinili. Loni v říjnu totiž uvedli, že jejich dlouho vyvíjená hra No Man's Sky bude dokončena letos v červnu a dnes bylo oznámeno, že se tak stalo. Máme sice za sebou už první červencový týden, ale těch pár dní můžeme odpustit.
No Man's Sky goes gold, to je hlavní herní zpráva letošního dne. Znamená to, že byla dokončena první finální verze, která už může být v podstatě ihned vypuštěna na veřejnost, ale tak rychle to pochopitelně nejde. Dokončení hry již stihl na Twitteru oslavit zakladatel Hello Games Sean Murray, který tam také zveřejnil fotografii Blu-ray disku a celého týmu vývojářů.





Za menším zdržením může stát i právní disputace s mediální společností Sky, která má pocit, že vlastní práva na slovo sky. Svůj spor s ní už předtím prohrál Microsoft, který svou cloudovou službu Skydrive přejmenoval na Onedrive. Hello Games se ale se Sky nějakým způsobem dohodli, a tak už vydání jejich hry nic nebrání.

Nyní už bude následovat distribuce samotné hry na trh, což ještě nějaký ten týden potrvá. V Severní Americe se zákazníci dočkají 9. srpna a v Evropě si počkáme navíc ještě jeden den, tedy až na Brity, kteří si zahrají až 12. srpna.

Pro rekapitulaci, No Man's Sky je vesmírná sci-fi hra pro objevitele, která se odehrává v postupně generované galaxii, jež nabídne v podstatě neomezené možnosti pro zkoumání a objevování. Hráči budou muset v prvé řadě přežít a v druhé řadě objevovat hluboký vesmír, a to jak z dálky cestováním mezi soustavami a planetami, tak zblízka navštěvováním samotných planet. Na nich budeme moci objevovat nové formy života nebo i starobylé artefakty zaniklých civilizací. Hrát budeme moci sami na své triko, nebo se spojit s ostatními hráči a objevovat společně.

Zdroj: Hexus.net
reklama