reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový Apple Mac Pro bude zase modulární desktop

13.4.2017, Jan Vítek, aktualita
Nový Apple Mac Pro bude zase modulární desktop
Společnost Apple se chystá po několika letech opět nabídnout modulární desktopový počítač Mac Pro, který tak bude složen z víceméně standardních komponent. Velkou ATX bednu ale přesto nemůžeme očekávat.
Obrázky zachycující zatím koncept pro nový Apple Mac Pro ukazují spíše na rozměry odpovídající sestavám založeným na základních deskách formátu ITX, i když nelze pochybovat o tom, že základní deska v těchto počítačích nebude mít žádný obvyklý formát. Nicméně co se týče ostatních komponent, ty by měly být dostupné a standardní, a tedy i vyměnitelné, což platí i pro grafickou kartu.





O nově připravovaných Mac Pro a návratu k modulárnímu designu od "trubky" se dvěma grafikami jsme se ostatně nedávno zmiňovali. Vedle toho se objevily i nezaručené informace o nově chystaném monitoru, který už nenabídne rozlišení 5K, natož pak 4K, ale rovnou 8K.





Apple dosud neprozradil, do jaké míry bude možné z naší strany využít nabízenou modularitu, ale z jednoho z obrázků je jasně vidět, že do skříně bychom se měli snadno dostat a v ní bude využita standardní desktopová grafická karta. V tomto případě jde o GeForce GTX, i když Mac Pro jako pracovní stanice nakonec spíše ponese Quadro nebo FirePro od AMD. Stejně tak by měly být přístupné moduly RAM, dále SSD, ale otázka je, co procesor. Ten totiž může být klidně v nesocketové podobě nedílnou součástí základní desky.


Samotný způsob instalace těchto komponent je také zajímavý a nejlépe jej ukáže doprovodné video.

Zdroj: wccftech

reklama