reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA: dostupnost RTX 2060 12GB se brzy zlepší

9.12.2021, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA: dostupnost RTX 2060 12GB se brzy zlepší
NVIDIA se dosud chovala, jako by o svou GeForce RTX 2060 12GB ani neměla zájem. Oficiálně ji neprezentovala, nesdělila cenu a její nástup na trh nechala zcela v režii AIB firem, které nerozesílaly žádné vzorky pro recenze.
Vypadalo to tak, že GeForce RTX 2060 12GB přijde na trh jako karta, která už zůstane z hlediska hráčů mrtvá a bude se nabízet spíše těžařům. Výrobci ostatně jasně ukázali, že nemají zájem o to, aby se tato karta recenzovala v obvyklých herních testech. To ovšem může být prostý důsledek toho, že sama NVIDIA se tak trošku stydí za návrat Turingu a sama by byla možná nejraději, kdyby se GeForce RTX 2060 12GB bez velkého humbuku prostě jen dostala na trh podobně jako už dříve znovu vydané původní 6GB verze. Ty jsme ale znali už dřív, zatímco toto je zbrusu nové SKU s GPU z verze RTX 2060 Super a paměťovým výkonem původní 6GB verze. 
 
 
Mohli jsme si také všimnout, že GeForce RTX 2060 12GB se zatím vůbec ještě nedostala do nabídky českých obchodů. Cenové srovnávače ji dosud, stejně jako ji nenajdeme v žádném z větších obchodů, ale v malých obchodech se už dají najít první zmínky, ale to samozřejmě neznamená dostupnost. 
 
Server PC Gamer ale získal od mluvčího NVIDIE vyjádření, dle nějž je zřejmé, že té nejsou osudy tohoto Turingu úplně lhostejné a že je ochotna se o něm alespoň bavit. Konkrétně se pak dozvídáme, že výroba GeForce RTX 2060 12GB má teprve dospět do plné síly a že už na konci prosince můžeme očekávat zvýšení dodávek a situace se má lepšit dále v průběhu ledna. 
 
Vypadá to tak, že se karet GeForce RTX 2060 12GB opravdu dočkáme v nabídkách obchodů. Jenomže kam se cenově zařadí, toť otázka. Logicky by se měla pohybovat někde mezi RTX 2060 6GB a RTX 3060, čili cca na úrovni 20 či 21 tisíc korun. Ale logiku můžeme na dnešním trhu s grafickými kartami hledat jen těžko, takže prostě uvidíme. 


reklama