reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Je GeForce RTX 2060 12GB vůbec herní karta?

8.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Je GeForce RTX 2060 12GB vůbec herní karta?
Sama NVIDIA se chová, jako by se snad i styděla za to, že na trh vrací mainstreamový Turing v nové výkonnější verzi s více paměti a její AIB partneři se rozhodli, že své karty ani nepošlou do hardwarových magazínů k recenzím. To přináší otázky. 
NVIDIA se tak k nové GeForce RTX 2060 12GB ani nepřihlásila, čili dosud nevypustila do světa tiskovou zprávu, v níž by alespoň potvrdila specifikace karty a uvedla doporučenou cenu, ať ta dnes už má či nemá svůj smysl. 
 
AIB firmy jako Gainward se sice navenek tváří, že nová karta je určena pro hráče. Můžeme tak soudit dle hesel jako "The Reinvented Gaming Platform", "gaming environment" či dle toho, jak si dle tiskovky mají výkonné GPU této karty užít právě hráči. I v tiskovce firmy Inno3D se to hrami a hráči jen hemží, což platí i pro Palit. Ani jedna z těchto zpráv neobsahuje jedno zásadní klíčové slovo, a sice mining. 
 
 
Dle vyjádření zástupce nejmenované OEM firmy, o němž mluví server Tom's Hardware, má být GeForce RTX 2060 12GB ovšem karta zaměřená spíše právě na těžbu, a tak bylo rozhodnuto i tom, že se tentokrát ani nebudou rozesílat její vzorky do médií pro herní recenze. A skutečně, na hledání herní recenze této novinky abychom si najali detektiva, přičemž obvyklé hardwarové servery mlčí a je jasné, že žádné karty nedostaly. 
 
Těžařům přitom stačí nanejvýš jen tři údaje, a sice hashrate a spotřeba vyladěné karty plus cena. Víc vědět nepotřebují, takže pro ně jsou recenze zbytečné. GeForce RTX 2060 12GB se přitom nedá označit za kartu, ze které by těžaři úžasem padli na zadek, ale použitelná rozhodně je. 
 
 
Nicméně právě i takový hardwarový server jako Tom's Hardware se stále zatím jen snaží získat jednu z GeForce RTX 2060 12GB pro své herní testy, zatímco AIB firmy, které zřejmě dostaly od NVIDIE tentokrát volnější ruku než obvykle, dávají jasně najevo, že o hráče jim tentokrát ani moc nejde. To ostře kontrastuje s jejich tiskovkami, které tak ve světle reality vyznívají velice neupřímně. A trapně. 
 
Včera jsme také psali o tom, jak se nová karta objevila v nabídkách francouzských obchodů, přičemž ty naše mezi ně rozhodně nespadají a aktuálně se rovněž německý MindFactory, celý eBay, či Newegg tváří, jako by RTX 2060 12GB ani neexistovala. Hráči tak zřejmě opět ostrouhají a tentokrát zřejmě ještě více než obvykle. 


reklama