reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA přichází s "herní bránou" GeForce Experience 3.0

9.9.2016, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA přichází s "herní bránou" GeForce Experience 3.0
NVIDIA si připravila novou verzi svého softwaru GeForce Experience 3.0, který označuje za dokonalou herní bránu pro majitele grafických karet NVIDIA. Co je tedy nového u tohoto rozporuplně přijímaného softwaru?
GeForce Experience 3.0 je nástroj, který majitelům grafických karet společnosti NVIDIA umožní jednoduše aktualizovat grafické ovladače, optimalizovat hry na míru svému systému a využívat věci jako Gamestream, Shadowplay a GeForce Experience Share. Nová verze nabízí především přepracované uživatelské rozhraní, které je rychlé a také má lépe vypadat, i když to je čistě subjektivní.





Pokud si chcete nový GeForce Experience 3.0 vyzkoušet, můžete si jej stáhnout na stránkách firmy NVIDIA, to pochopitelně pokud jej již nemáte nainstalovaný. V takovém případě by se měl aktualizovat sám. Uzříte odlehčené rozhraní, jež má dle NVIDIE pracovat 3x rychleji a také má zabírat jen polovinu paměti co doposud.


NVIDIA dále vylepšila uživatelské rozhraní tak, že přímo z hlavní obrazovky zpřístupnila nástroje a nastavení, k nimž se tak můžeme dostat jedním kliknutím. Stejně tak můžeme získat více informací o nových ovladačích GeForce, a dozvědět se tak, které chyby řeší a na které hry se zaměřují. Dozvíme se také, k čemu jsou nové technologie jako NVIDIA SMP nebo NVIDIA ANSEL. Co se týče Shadowplay, nové Share Overlay UI přidává nové ovladací prvky i pro editování klipů a celkově pro snadnější a lepší využití této funkce.

GeForce Experience 3.0 také umí nahrávat videa z her v rozlišení až 4K při 60 FPS, a to jak v režimu plné obrazovky, tak v okně. Vytvořené video můžeme přímo nahrát na YouTube a také můžeme streamovat živě přes Twitch nebo YouTube Gaming v rozlišení 1080p při až 60 FPS. Samozřejmostí je zachytávání statických obrázků a jejich editace, po čemž je můžeme nahrát na Imgur. Kamarád se také může připojit k našemu počítači přes síť a začít ovládat spuštěnou hru. To všecho také pracuje na noteboocích s technologií Optimus.

NVIDIA umožňuje, aby GeForce Experience byla využitelná pouze po přihlášení, přičemž lze využít účty NVIDIA, Facebook a Google. Uživatelé mají také možnost získat hodnotné dárky jako notebooky MSI připravené pro VR, headsety HTC Vive a také herní kódy. K tomu ale zpráva žádné podrobnosti nepřinesla.

Zdroj: NVIDIA

reklama