reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT GRID+ V2: nový digitální regulátor pro ventilátory

17.8.2015, Jan Vítek, aktualita
NZXT GRID+ V2: nový digitální regulátor pro ventilátory
Společnost NZXT, známý výrobce počítačových skříní a jiného hardwaru, si připravila novou verzi digitálního regulátorů pro ventilátory. Ta dostala označení GRID+ V2, a navazuje tak na původní modul GRID+.
NZXT GRID+ V2 Digital Fan Controller je tedy novou verzí původního modelu GRID+, který je určen pro software NZXT CAM. Výrobce mluví o jednoduchém řešení pro ovládání ventilátorů, které má k dispozici vylepšený software s lepšími možnostmi pro individuální nastavení jednotlivých připojených ventilátorů.





GRID+ V2 je tedy malá krabička, na kterou můžeme navěsit maximálně šest ventilátorů s celkovou spotřebou maximálně 30 W. Na jeden kanál ale lze samozřejmě připojit i více ventilátorů, ale celkem jich je šest, které můžeme nastavit zvlášť a pojmenovat si je podle potřeby, abychom je mohli snadno identifikovat.





Software NZXT CAM umí také otáčky ventilátorů regulovat sám, a to dle teploty procesoru, přičemž zpráva se už nezmiňuje, zda dokáže vzít v potaz i teploty jiných komponent, třeba dle čidel na desce nebo v GPU. Možné je pak tvořit celé profily, nebo si ventilátory prostě nastavit ručně na pevné otáčky.





Krabičku můžeme díky lepicí podložce nainstalovat na libovolné místo ve skříni, čili ona samotná není určena pro 3,5" nebo 5,25" pozici, i když ty lze samozřejmě využít také. Není ale třeba mít k ní přístup, neboť veškeré nastavení budeme provádět softwarově. Výrobce dále uvádí, že podporovány jsou ventilátory s třípinovým i čtyřpinovým konektorem, čili s regulací PWM, ale tu asi GRID+ V2 podporovat nebude a spolehne se na regulaci pomocí změn v napájecím napětí. V balení dostaneme také několik plastových pásků, dva prodlužovací kabely pro ventilátory, napájecí kabel a USB kabel.

Zdroj: TZ NZXT
reklama