reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT se omluvil za skříně H1, které hrozí požárem

2.2.2021, Jan Vítek, aktualita
NZXT se omluvil za skříně H1, které hrozí požárem
Společnost NZXT nedávno řešila nepříjemnou věc týkající se jejích skříní H1, vysokých věží určených pro prostorově úsporné sestavy. Hrozilo totiž poškození hardwaru nebo případně i rovnou požár. 
NZXT H1 se tak ke konci předchozího roku na čas přestaly prodávat, přičemž problém byl zdánlivě banální. Šlo jen o jeden nevhodně umístěný šroubek, ovšem i ten mohl nadělat velkou paseku. 
 
 
Potvrdilo se totiž, že jeden šroubek může postupem času narušit tzv. Riser Cable, přes nějž se připojuje grafická karta, a to tak, že některé vodiče prostě zkratuje. To se nemusí stát hned, ale po několikerém vyšroubování a zašroubování může tento šroubek poškodit izolaci a v krajním případě způsobit požár, jak ukazují i záběry z Overclock3D. Jde tak jednoznačně o nevhodně umístěný montážní prvek a firma NZXT se rozhodně má za co omlouvat. 
 
 
Výkonný ředitel firmy NZXT Johnny Hou tak vzal tuto omluvu přímo na sebe a uvedl, že ani narychlo rozesílané nylonové šroubky nepovažuje za dostatečně dobré řešení, neboť ty samozřejmě neřeší jádro problému. Nylon už nic nezkratuje, ale samozřejmě je tu stále nebezpečí, že někdo, kdo už o daném problému neví, takový šroubek vymění za opět kovový a problém je opět na světě. 
 
Společnost NZXT tak jednak odstraní model H1 z NZXT Store a NZXT BLD, dále svým zákazníkům rozešle přepracované příslušenství PCIe Gen 3 Riser Assemblies a případně i pomůže s instalací. A aby se takový problém už neobjevil, NZXT upraví své výrobní procesy od návrhu skříně až po testování. Johnny Hou nakonec ještě poděkoval serveru Gamers Nexus, který na problém s opětovnou výměnou nylonového šroubku za kovový upozornil.  


reklama