reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Office 365 Video: služba pro sdílení videa spuštěna

20.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Office 365 Video: služba pro sdílení videa spuštěna
Microsoft na konci minulého týdne ohlásil, že po celém světě je již dostupná jeho platforma Office 365 Video, která poslouží ke sdílení videa. Dokáže tak nahradit jiné služby, které nabízí stejnou funkci.
Office 365 Video tak může posloužit jako náhrada YouTube, přičemž sdílení videomateriálů by logicky mělo být jednodušší, pokud tedy jinak používáte platformu Office 365. Služba je určena i pro podniky, takže Microsoft slibuje také dobré zabezpečení našich materiálů, které by ostatně mělo být na stejné úrovni jako v případě jiných dokumentů. Samozřejmostí je tak nastavení sdílení a práv.





Systém samotný podporuje vedle Flashe také HTML5, jejž YouTube na začátku tohoto roku upřednostnil právě před Flashem. Systém tak má fungovat na kterémkoliv moderním desktopu, tabletu nebo chytrém telefonu. Office 365 Video také slibuje intuitivní uživatelské rozhraní, které bude krom videa ukazovat také odkazy na ostatní související videa a oblíbené kategorie. Chybět nebudou ani kanály, jež budou moci obsahovat různé sekce, do nichž můžeme tematicky rozdělit svá videa.





O upload a zpracování videa se postarají Azure Media Services, které automaticky vygenerují různé verze s různou kvalitou a vytvoří také příslušné náhledy a metadata, která poskytne službě SharePoint Online. Obsah také můžeme vyhledávat a sdílet na Office Graph and Delve a diskutovat o něm na bočním panelu Yammer.



Pro iPhony si Microsoft také již připravil příslušnou aplikaci Office 365 Video, která umožní uploadovat nová nebo již existující videa. Služba má ale podobně pracovat i v prohlížeči Safari, stejně jako v Chrome v systémech Android. Zajímavé je, že zpráva se vůbec nevěnuje platformám Windows.

Abychom ale mohli službu Office 365 Video využít, musíme být předplatiteli této služby ve verzi Enterprise (E1, E3 a E4), Academic (A2, A3 či A4) a také využívat SharePoint Online. V blízké budoucnosti přibyde možnost využít HTML tagy pro umístění videí mimo stránky Office 365 a také si budeme moci vybrat vlatní náhledy. Co se týče aplikací Office 365 Video, zatím existuje opravdu jen pro iOS a Microsoft zváží, zda vytvoří příslušné verze i pro jiné systémy.

Zdroj: Hexus.net
reklama