reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Origin Access: přístup k nejnovějším hrám za 30 dolarů ročně

17.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Origin Access: přístup k nejnovějším hrám za 30 dolarů ročně
Společnost Electronic Arts se rozhodla, že nabídne svou službu Origin Access za cenu 30 dolarů ročně. Tím se nám otevře The Vault s rozrůstajícím počtem her, jež si pak můžeme užít dle libosti. Nyní si navíc tuto službu můžeme vyzkoušet na týden zdarma.
EA Origin Access je služba stará více než rok. Zaměřuje se čistě na PC hráče a byla vytvořena jako alternativa EA Access pro konzoli Xbox One, která byla spuštěna už v červenci roku 2014. Do této doby tu ale byl velice výrazný rozdíl v cenách mezi Origin Access a EA Access, který právě příznivce PC značně znevýhodnil, a tak ti měli o Origin Access pramalý zájem. To se ale nyní změnilo, protože nové ceny jsou již identické, respektive se cena Origin Access dostala na cenu za EA Access, což je konkrétně 30 dolarů ročně nebo 5 měsíčně.





Tuto službu si můžeme na sedm dní, které se počítají od doby jejího zprovoznění, vyzkoušet zdarma. EA nám dá ihned na výběr, jestli budeme chtít pokračovat s platbami měsíčně, nebo ročně, ale to můžeme kdykoliv změnit. Nicméně už před spuštěním zkušebního týdne musíme zadat údaje své platební karty, nebo využít PayPal, ale EA uvádí, že peníze budou strhnuty až po týdnu, v jehož průběhu můžeme službu zrušit. Je to taková menší past pro zapomnětlivé jedince a EA nejspíše spoléhají na to, že tímto způsobem přilákají více platících.

Nicméně 30 dolarů ročně za knihovnu 50 her, které si můžeme kdykoliv zahrát a jak dlouho chceme, je zajímavá nabídka. Najdeme v ní tituly jako Star Wars: Battlefront, Battlefield 4 Premium Edition, Mass Effect 3 N7 Digital Deluxe Edition a další. Čili pokud si najdeme za rok čas na více než jednu hru z nabídky The Vault, pak už se začne služba EA Access vyplácet. Nicméně je třeba také poznamenat, že tu nejsou zahrnuty nejnovější hry, jako je Battlefield 1 nebo Titanfall 2. Je to pochopitelné, však to jsou hry s cenou 60 eur, v jejichž případě by se nám pak opravdu nevyplácelo je kupovat.

Ovšem členové Origin Access si zase mohou občas zahrát nejnovější hry, nebo si je vyzkoušet, ještě před tím, než jsou dostupné pro širokou veřejnost. EA také nabízí i jiné výhody, jako je třeba 10 hodin hraní Battlefiel 1 zdarma a mimochodem se má už chystat akce pro nový Mass Effect: Andromeda. Ten si budeme moci zahrát zdarma ještě před uvedením na trh.

Zdroj: EA - Origin
reklama