reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Otevřená beta nového Doomu k dispozici ještě dnes

18.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Otevřená beta nového Doomu k dispozici ještě dnes
Minulý týden bylo oznámeno, že od 15. do 17. dubna si budeme moci zdarma vyzkoušet multiplayer nové hry Doom, a to zatím v její betaverzi. Tato možnost byla prodloužena ještě na dnešní den. A jaké jsou reakce těch, kteří akci využili?
Doom Open Beta byla ohlášena na 15. až 17. duben, a nakonec tedy potrvá ještě do konce dnešního dne, ale východního času, takže my budeme mít čas do páté hodiny úterní. My se ale budeme věnovat spíše reakcím těch, kteří si betu již vyzkoušeli, přičemž je třeba poznamenat, že ta už nebude mít daleko k hotové hře, neboť ta přijde na PC, Xbox One a PS4 již 13. května.





Jak hodnotí nový Doom uživatelé služby Steam? Oproti očekáváním jsou spíše zklamaní, neboť pouze 37 procent z více než 12 tisíc hodnocení vyzní pozitivně, což nevypadá moc dobře. Do nového Doomu jsou vkládány velké naděje, neboť jde o reboot celé série, která začala v roce 1993 a odstartovala éru 3D stříleček. Můžeme namítnout, že tím opravdovým počátkem byl Wolfenstein 3D, ale až Doom nabídl tu pravou atmosféru a možnost modifikací, tvorby vlastních úrovní a především multiplayer.

A možná že právě ona vysoká očekávání přispěla k tomu, aby byla řada natěšených hráčů z betaverze zklamaná. Však řada lidí si stěžovala, že nový Doom se moc oddaluje jimi oblíbené klasice a že hra je moc pomalá a působí jako multiplayer v Halo. I když byl někdo spokojen, zmiňoval technické problémy a také to, že jde o jakousi "všehochuť", z níž neví, co si má vzít. Zmíněny byly například problémy se zasekáváním obrazu na grafických čipech od NVIDIE.

Dobrovolní testeři se také obávají o kvalitu kampaně pro jednoho hráče, která však nebyla v betaverzi vůbec zahrnuta, takže si ji nemohli vyzkoušet. Ovšem obavy vzbuzuje třeba jednotná munice pro všechny zbraně, špatné možnosti pro pohyb postavy, kvůli nimž je akce pomalá, špatné možnosti optimalizace na PC a volby pro nastavení samotné hry (například možnost vypnout/změnit záměrný kříž) nebo chybějící rozlišení pro poměry stran 4:3 či 21:9. Něco z toho by mohlo být snadno vyřešeno ve finální verzi hry, ale to je otázka. Nyní je společným názorem mnoha uživatelů prostě to, že nový Doom je nuda.

Zdroj: Steam
reklama