reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

No Man's Sky se nemusí přejmenovat kvůli firmě Sky

20.6.2016, Jan Vítek, aktualita
No Man's Sky se nemusí přejmenovat kvůli firmě Sky
Tam, kde Microsoft selhal, Hello Games uspěli. Těmto vývojářům totiž hrozilo, že budou muset přejmenovat svou hru No Man's Sky kvůli firmě Sky Plc. Ta si totiž činí nárok právě na slovo Sky.
Právě společnost Sky Plc stojí za tím, že Microsoft musel přejmenovat svou cloudovou službu SkyDrive a zvolil si nové označení OneDrive, což by však v tomto případě ještě šlo pochopit, když Sky Plc je mediální společnost distribuující různý digitální obsah. K tomu má služba jako SkyDrive relativně blízko. Ovšem v případě herního titulu No Man's Sky od Hello Games to prostě jen vypadá, že Sky Plc si celkově činí nárok na slovo obloha/nebe a hodlá se za ně bít, jakkoliv nesmyslná tato snaha je. Zcela objektivně se totiž nedá říci, že by hra s názvem "Nebe nikoho" nějak ohrožovala zájmy mediální společnosti.





Vývojáři tohoto herního titulu ale nedávno oznámili, že tento nesmyslný spor trvající dlouhé tři roky už je minulostí a nikdo už jim nebrání v tom, aby svou hru nabízeli pod původním titulem.





Z tweetu vyplývá, že studio se s firmou nějak domluvilo bez účasti soudu, přičemž podrobnosti této dohody nejsou známy. Pro Hello Games jde ale o důležitý milník, po němž si mohou oddychnout, neboť titul No Man's Sky už v průběhu let získal svou hodnotu, kterou by přejmenováním ztratil. Však tvůrci tvrdě pracovali, aby v průběhu let dostali tuto hru do povědomí veřejnosti a vzhledem k tomu, že proti Sky Plc neuspěl ani Microsoft, brali právní tahanici velice vážně.

Otázka je, jak to bude se slovem Sky v dalších různých produktech, které se chystají, když je zřejmé, že Sky Plc mají pocit, že ono slovo v podstatě vlastní. Je pravděpodobné, že se slovu Sky budou chtít firmy pro jistotu prostě vyhnout, což ale bude pro Sky Plc výhra.

No Man's Sky je nyní plánován na vypuštění 9. srpna v Severní Americe, o den později v Evropě až na Spojené království, kde přijde na trh 12. srpna. Zahrají si majitelé PC a konzolí PlayStation 4. A jak už jsme uvedli dříve, jde o vesmírnou hru pro průzkumníky, pro něž bude připraven v podstatě neomezený svět s rozmanitými planetami.

Zdroj: Hexus.net
reklama