reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovladače AMD Crimson ReLive jsou tu

21.12.2016, Jan Vítek, aktualita
Ovladače AMD Crimson ReLive jsou tu
Nedávno ohlášené ovladače Crimson ReLive pro grafické karty AMD Radeon už jsou tu. Jde konkrétně o AMD Radeon Software Crimson ReLive Edition 16.12.2 s mnoha opravami a také s novými funkcemi.
AMD Crimson ReLive přichází zhruba po roce po původních Crimson, jež můžeme označit za první produkt staronové radeonové divize firmy pod vedením Rajy Koduriho. Nemá cenu se zde podrobně zabývat tím, co nové ovladače všechno opravdují, protože tento seznam je dlouhý.





Opravené chyby se týkají třeba instalace ovladačů na jisté sestavy, opravy chyb v Battlefield 1 při využití více GPU v CrossFire, dlouhých pingů při použití některých Wi-Fi adaptérů a dalších a dalších vysoce specifických případů.





Radeon ReLive ale také nabídnou jako jedno z hlavních vylepšení možnost snadno nahrávat a po internetu vysílat záznamy z her a již dříve byl slíben až o 8 procent vyšší výkon ve hrách, akcelerace dekódování videa ve VP9 pro opravdu plynulé přehrávání v rozlišení 4K/60Hz, podpora Dolby Vision a HDR 10 i DisplayPort HBR3. To vše jsme již pokryli v odkazované aktualitě.

Nové ovladače můžete stahovat na stránkách AMD pro systém Windows 7 32/64bit nebo novější. Pokud s nimi snad budete mít problémy, na té samé stránce najdete i instrukce pro jejich korektní odinstalování a rovněž se tam nachází i seznam podporovaných karet. Ten čítá i staré modely Radeon HD 7000 včetně mobilních, takže ani majitelé Radeonů z roku 2012 nebudou ochuzeni.
reklama