reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pat Gelsinger se stal výkonným ředitelem Intelu

15.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Pat Gelsinger se stal výkonným ředitelem Intelu
Právě dnes se Patrick Gelsinger stal novým výkonným ředitelem Intelu, když v této funkci nahradil Roberta Swana. Do firmy se tak vrátil jeden z inženýrských veteránů a my můžeme být zvědaví na jeho první kroky.
Pat Gelsinger se tak dnes stal v pořadí osmým výkonným ředitelem Intelu, přičemž kariéra jeho předchůdce Boba Swana by se dala označit za krátkou a ne moc úspěšnou, i když Swan převzal Intel v době, kdy už byl po uši v problémech. Nyní uvidíme, jak bude probíhat návrat inženýra do nejvyššího vedení firmy. 
 
 
Gelsinger se tak ve skutečnosti do Intelu vrací, neboť ve firmě začal pracovat hned po studiích na střední škole ve svých 18 letech jako technik na výstupní kontrole kvality a vydržel v ní dlouhých 30 let. Nyní přichází dle svých slov na vysněnou pozici, kterou měl už dříve na dosah, ale nakonec naopak z Intelu odešel. Ještě před tím se ale stihl stát vůbec prvním CTO (Chief Technology Officer) Intelu.
 
Ve svém prvním projevu coby CEO Intelu nám Gelsinger pověděl zatím jen o svém nadšení a o tom, jak důležitý je Intel pro celý svět technologií a jaká je to pokladnice technologických talentů. Nakonec slíbil, že nejlepší dny Intelu jsou teprve před ním. 
 
 
Se svými zaměstnanci se také stihl rozloučit Bob Swan, který zaslal otevřený dopis adresovaný všem 110 tisícům pracovníků. Uvedl, že zanechává Intel v silnější strategické a finanční pozici, aby ten mohl lépe překonat nejbližší výzvy, které jistě přijdou a nebudou snadné. 
 
Nový šéf Intelu už také dříve stačil slíbit návrat starých dnů velkého Intelu. Je zřejmé, že (řečeno s jistou nadsázkou) chce jednak ukázat firmě AMD, kde je její místo a pak hodlá i potrestat firmu Apple za její rozhodnutí jít si svou vlastní cestou. A tento trest má přijít v podobě lepších procesorů, než ona sama dokáže vyrobit. 


reklama