reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podívejte se, jak se vyrábí Steam Controller

14.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Podívejte se, jak se vyrábí Steam Controller
Společnost Valve ukázala, jak svou Portal Factory v Illinois postupně vybavila výrobními linkami na vysoce automatizovanou výrobu ovladačů Steam Controller. Na to se můžeme podívat v krátkém, cca 2minutovém videu.
Valve na svých výrobních linkách využívá roboty, na nichž můžeme rozeznat logo fiktivní společnosti Aperture Science (známá ze série Portal), které v podstatě samy dávají dohromady celý ovladač a na závěr jej také zabalí. Společnost se tedy rozhodla, že nám tento proces přiblíží v následujícím videu, které ukazuje celou výrobu od prázdné haly po zabalené ovladače.


Steam Controller byl společně s ostatním hardwarem i systémem Steam OS oficiálně vypuštěn na trh letos 11. listopadu a Valve se snaží potenciální zákazníky přesvědčit, že nejde o jen tak ledajaký gamepad. Chce to tedy ukázat i prostřednictvím tohoto videa, které má ukazovat jednu z největších plně automatizovaných montážních linek v USA.

Samotná společnost Valve k tomu říká, že už když začala s vyvíjením hardwaru, bylo rozhodnuto, že si zajistí vlastními silami i jeho výrobu. Cílem přitom bylo vytvořit výrobní linky, které by zajistily vysokou flexibilitu celého výrobního procesu, což znamenalo využití automatizovaných linek. Jiní výrobci podobného hardwaru přitom z velké části spoléhají na lidskou pracovní sílu, čili Valve šlo v tomto ohledu podstatně dále.

Nicméně i tak se samozřejmě továrna na Steam Controllery neobejde bez lidských pracovníků, kteří dohlížejí na celý výrobní proces. Čili, jak Valve říká, GLaDOS ještě stále nepřevzal kontrolu.

Zdroj: Valve

reklama