reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podle TrendForce bude v roce 2016 dodáno 14 milionů VR headsetů

5.8.2015, Jan Pánek, aktualita
Podle TrendForce bude v roce 2016 dodáno 14 milionů VR headsetů
S blížícím se startem prodeje VR headsetů se objevují i odhady toho, kolik se jich prodá. Po dalších agenturách zveřejnila své odhady i agentura TrendForce, která očekává o dost jiná čísla než ostatní.
Dřívější odhady podle agentury Gartner hovořily o 2 milionech prodaných VR headsetů s postupným meziročním nárůstem - v roce 2017 by se podle ní mělo prodat 5 milionů a v roce 2018 8 milionů.

Naproti tomu BI Inteligence očekává, že se v roce 2016 prodá 6 milionů VR headsetů. Vysoké prodeje přístrojů pro VR zároveň budou mít i důsledek v tom, že uživatelé vrazí velké peníze do svých počítačů, protože headsety si žádají vyšší výkon.

S novým výzkumem přišla agentura TrendForce, ta věří, že bude k prodeji dodáno obrovských 14 milionů VR zařízení v roce 2016. Dále by ale prodeje měly hodně stoupat, a to hlavně v roce 2020.





TrendForce k výpočtu použil prodeje Kinectu od Microsoftu v jeho prvním roce prodeje, v roce 2010, kdy se prodalo 8 milionů přístrojů. Aby bylo srovnání férové, doufejme, že agentura počítala s odlišnostmi obou přístrojů, a to hlavně v oblasti potřebného výkonu.

"Protože jsou VR headsety nejlepší nástroj pro poskytnutí pohlcujícího audiovizuálního zážitku, ze začátku budou spojeny hlavně s hraním," prohlásil Jason Tsai, analyzátor nositelností pro TrendForce.

Podle něj bude okolo 95 % prvních zařízení sloužit primárně ke hraní. Přesné číslo bude záležet na počtu kvalitních herních titulů určených pro VR.

Zdroj: kitguru.net
reklama