reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP na CES 2014: nové NAS i operační systém

6.1.2014, Jan Vítek, aktualita
QNAP na CES 2014: nové NAS i operační systém
QNAP samozřejmě také přicestoval na CES 2014, aby představil své novinky. Mezi ty patří především tichý NAS HS-210 a celá řada TS-x70 PRO, v nichž se uplatní nová verze systému QTS 4.1. Pro virtualizované systémy tu pak je rovněž nová řada vNAS.
O tichém NAS vhodném i do obývacího pokoje, čili o QNAP HS-210, jsme se již zmiňovali. Jedná se o pasivně chlazený model s netradičním tvarem a rozměry, a to 41 x 302 x 220 mm. Do jeho těla se vejdou dva desktopové pevné disky, takže jde v podstatě o klasický model pro domácnosti, jen v trošku netradičním těle.





Nová série TS-x70 Pro se skládá z modelů pro 4, 6 nebo 8 disků a slibuje snadné použití a vysoký výkon, přičemž nebude nouze o funce pro zálohování dat, jejich synchronizaci, vzdálený přístup a také multimediální funkce. Zde se nesetkáme s úspornými procesory ARM, ale s 3,3GHz dvoujádrem od Intelu, přičemž za zmínku stojí také podpora 5.1kanálového zvuku díky rozhraní HDMI. Stačí tedy NAS připojit k televizoru a zvukovému systému a máme z něj domácí kino.

QNAP dále oznámil certifikaci svých modelů pro Control4, čili systémy pro chytrou domácnost, takže budeme moci ovládat NAS a NVR značky QNAP pomocí stejné softwarové platformy, kterou ovládáme další zařízení v domácnosti. To zahrnuje třeba i IP kamery značky VIVOTEK, například novou venkovní IP8336W s IR přísvitem nebo CC8130 se 180° zorným polem.

Dále se zpráva zmiňuje o vNAS, první modely s certifikací VM-Ready. Jedná se o TVS-x70, které nám umožní vytvořit několik virtuálních serverových stanic a provozovat je na jednom NAS serveru.

QTS 4.1 jako operační systém pro Turbo NAS se chlubí novými Virtualization Station, Notes Station a Signage Station a nakonec QNAP zmínil software QVR 5.0 pro zařízení VioStor NVR pro dohledové systémy. K dispozici u něj bude okenní systém pro monitoring, přehrávání záznamů, správu a další funkce jako export videa.

Zdroj: techPowerUp
reklama