reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QPAD MK-90: mechanika hraje všemi barvami

6.1.2015, Jan Vítek, aktualita
QPAD MK-90: mechanika hraje všemi barvami
Od společnosti QPAD zabývající se výrobou herních periferií přichází na trh nová herní klávesnice, která je vybavena mechanickými tlačítky opatřené RGB LED diodami. Díky tomu si u každého můžeme nastavit libovolnou barvu podsvícení.
Klávesnice s RGB LED na mechanických klávesách nejsou žádná překvapivá novinka, však stejnou věc nabídne i například Tesoro Excalibur. U periferií ale platí dvojnásob, že je dobré míti na výběr, i když MK-90 si je s Excaliburem velmi podobný. V obou případech jde vzhledem k nabídce kláves o prosté modely bez speciálních programovatelných kláves a obě mají stejné rozložení s jednořádkovým Enterem.





Co se týče podsvícení, pak QPAD mluví o různých režimech a možnosti vybrat si libovolný odstín. Je tu klasický režim pomalého pulzování, ale pak také duhové vlny či režim exploze nebo jistý trigger, pod nímž si už lze těžko něco představit. Není ale jasné, zda si budeme moci tvořit i vlastní efekty nebo si třeba vybrat barvu podsvícení pro každou klávesu zvlášť. Klávesnice ale bude moci svým podsvícením reagovat na puštěnou hudbu.

Vyhrazená programovatelná tlačítka tu sice nejsou, ale i tak budeme moci klávesám přiřazovat nové funkce či makra. Funkce Instant Control umožní s využitím přepínače Fn volit různé barevné režimy, ovládat přehrávání multimédií, apod. O použitých mechanických tlačítkách výrobce moc nemluví a uvádí pouze, že ta mají životnost 60 milionů stisků, což sedí na klasická Cherry MX, stejně jako možnost výběru mezi Red a Brown uvedená na konci tiskové zprávy. Vedle toho nechybí plné N-key rollover, takže klávesnice bude schopna zaznamenat neomezené množství najednou stisknutých kláves a stejně jako u modelů MK-80 a MK-85 tu jsou průchozí konektory pro audio a také jeden USB.

QPAD MK-90 bude k dispozici v březnu za cenu 169 euro. To je přes 4500 korun, takže se ukazuje, že RGB podsvícení není zadarmo, však za takovou částku snadno pořídíme dvě mechanické klávesnice bez podsvícení.

Zdroj: techPowerUp
reklama