reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ROAM-e je selfie dron s nevšedním designem

28.6.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
ROAM-e je selfie dron s nevšedním designem
Dron ROAM-e má v první řadě umožnit uživateli dělat selfies a mít při tom volné ruce. Nechybí ani funkce chytrého rozpoznávání obličeje, dron však na první pohled zaujme nevšedním vzhledem. Nyní je možné jej vidět i na videu.
Drony, které slouží k focení či natáčení videa, jsou si víceméně podobné, zvládnou při tom i následovat svého majitele. Takový je například dron Typhoon H, který k mapování okolního prostředí používá technologii Intel RealSense. Nyní je možné koupit i nový dron ROAM-e, který slouží především k focení selfie fotek.

V čem je ale jiný? U tohoto dronu si na první pohled všimnete neobvyklého tvaru. Nejedná se tak o klasický dron, který mnohdy připomíná malé letadlo či vrtulník. ROAM-e má jen dvě vrtule umístěné nad sebou a jeho tělo má válcovitý tvar s kamerou na spodní straně, když se složí, je velký asi jako nepříliš rozměrná láhev na pití. Nahoře je umístěn i modrý světelný proužek, kterým dron vybavili designéři.


Protože je určen primárně k pořizování selfie fotek, dron je vybaven i schopností chytrého rozpoznávání obličeje. V selfie režimu tedy kamera neustále sleduje obličej. Dron poletuje kolem a majitel se tak může vyfotit s přáteli bez použití fotoaparátu od svého chytrého telefonu a selfie tyče. Kamera může zabrat celých 360°, takže je možné fotit i panoramatické snímky, video je možné přehrávat i živě na chytrém telefonu, nabídne Full HD rozlišení.

Dron ROAM-e je samozřejmě možné s chytrým telefonem propojit. Ve vzduchu se dron dokáže udržet okolo 20 minut, což není moc, ale na druhou stranu je podobný časový údaj u takovýchto dronů obvyklý. Baterie se pak do plna dobije za dvě hodiny. Dron může letět ve vzdálenosti až 25 metrů, pro selfie mód je nutná vzdálenost maximálně 3 metry.

Pro dron taktéž díky sledování obličeje není problém majitele následovat, což je pro fotografování a pořizování videí důležité. Dokáže fungovat jak autonomně, tak i na řízený režim. Nevelký ROAM-e stačí vytáhnout z batohu a po rozložení skládacích vrtulí dron už může odstartovat.

Dron ROAM-e se už nyní dá předobjednat, dodací doba má být 12 týdnů. Za toto selfie zařízení si účtují 399 dolarů, což dělá v přepočtu přibližně 9 800 korun bez daně. O tomto dronu bylo možné slyšet už i dřív, nyní ale bylo zveřejněno i video, kde se ROAM-e ukazuje přímo v akci.

Zdroje: ROAM-e, theverge.com

reklama