reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový dron Typhoon H je vybaven i technologií Intel RealSense

25.6.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Nový dron Typhoon H je vybaven i technologií Intel RealSense
Společnost Yuneec už na svých stránkách dala zájemcům možnost si předobjednat nový model jejich dronu, a to Typhoon H. Jeho hlavní předností je to, že je vybaven i technologií RealSense od Intelu.
Nyní je možné si předobjednat od společnosti Yuneec dron, který je jejich prvním bezpilotním letounem se zabudovanou technologií RealSense od Intelu. Díky Intelu tak bude dron schopný se vyhýbat překážkám pomocí 3D mapování okolí, a létat tak bezpečně ve vztahu k sobě i lidem okolo. Když se totiž zapne sledovací mód, Typhoon H si při natáčení majitele musí ve vzduchu poradit sám. To je možné díky kameře Intel RealSense R200, pomocí které si vytvoří 3D model okolí. Pokud mu v cestě stojí nějaké překážka, jednoduše se jí vyhne a pak pokračuje dál.

Bezpečnost je u dronů hodně důležitá, protože nešťastné incidenty, kdy bezpilotní letoun někoho zraní, se neustále stávají. Naposledy se například stala obětí pádu bezpilotního letounu na sportovní události žena z Quebecku. Pokud však už dron z nějakého technického důvodu či chybou samotného člověka padá, nepomůže mu už ani dobrá technologie na vyhýbání se překážkám. Společnost Arbe Robotics například používá například na detekci překážek radarové zařízení, a dron tak zvládne rozpoznat překážku až na 200 metrů.


U dronu od Yuneec tedy nebude chybět ani GPS sledovací systém, který Typhoonovi H umožní následovat majitele například při jízdě na skateboardu, jak je možné vidět ve videu. Tento dron s šesti vrtulemi bude vybaven kamerou schopnou natáčet zážitky majitele s pomocí 4K rozlišení. Kamera také nabízí otáčení až o 360°, takže je možné zachytit celé okolí. Klasické snímky bude možné pořizovat ve kvalitě 12 Mpx. Nechybí samozřejmě ani ovladač, a to ST16 Ground Station. Ten je vybaven 7palcovým displejem, na kterém je možné zobrazit reálné video právě natáčení dronem.

Dron má také k dispozici několik módů, může kroužit kolem majitele či kroužit kolem určeného objektu. Typhoon H také zvládne vyletět až do vzdálenosti 45 metrů a pořídit efektní fotografii, poté se vrátí zpět. Dronu lze také nastavit určitou trasu, kterou sám proletí. K dispozici je i režim návrat domů či již zmíněné sledování.

Zatím je možné si dron Typhoon H od Yuneec jen předobjednat, výrobce pak slibuje dodání do čtyř týdnů. Dron s Intel RealSense je možné mít za ne zrovna nízkou cenu 1 899 dolarů, což je v přepočtu přibližně 46 000 korun bez daně.

Zdroje: engadget.com, yuneec.com

reklama