reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ryzen na 4 GHz se ukázal v Ashes of the Singularity

3.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Ryzen na 4 GHz se ukázal v Ashes of the Singularity
Hra Ashes of the Singularity je velice populární pro testování nového hardwaru a zvláště AMD ji má v oblibě i díky tomu, že jeho Radeony v ní díky DirectX 12 podávají velice dobré výkony. Nyní se ale ukázal nový Ryzen.
Jistý AMD_FanBoy se rozhodl, že na hře Ashes of the Singularity otestuje osmijádrový procesor Ryzen pracující na taktech 3,6 až 4 GHz a není pochyb, že to je zároveň i další hozená kost pro lidi lačnící po informacích o chystaných procesorech AMD. Záznam o provedeném testu byl totiž jako obvykle ihned vyšťourán a uložen jako screenshot ještě před tím, než byl také jako obvykle smazán.




- klikněte pro zvětšení -


Testován byl konkrétně procesor s kódovým označením ZD3601BAM88F4_40/36_Y. Jde už o známý kousek ze zbrusu nové várky procesorů s označením začínajícím na ZD, které se začaly objevovat všude možně. Jedná se o osmijádrový procesor (8C/16T) pracující na velice slušných taktech 3,6 až 4 GHz a je velice pravděpodobné, že jde o zástupce nejnovější revize, která nastoupila namísto vzorků s označením ES. Je také možné, že už jde v podstatě o ty samé procesory, které se mají již brzy dostat na trh.

Procesor byl testován s kartou NVIDIA TITAN X generace Pascal, takže s tím nejlepším, co je aktuálně k dispozici a využít mohl 16 GB RAM. Není tak divu, že bylo zkoušeno rozlišení 4K při nastavení Crazy a výsledek je skóre 5100 bodů. To je o sto bodů více, než kolik se stejnou kartou dosáhl procesor Core i7-6700K na 4 GHz, ovšem to nelze automaticky brát tak, že 4GHz Ryzen bude mít podobný výkon jako 4GHz Skylake. Však Core i7-6700K na 4 GHz má záznam i se 6900 body a i pak tu je i výsledek 5600 bodů s procesorem Core i7-4790K. Koneckonců záleží i na taktu karty a také je tu otázka, kolikajádrové CPU dokáže Ashes of the Singularity opravdu efektivně využít. Uvádí se, že tato hra dobře škáluje s procesory, které nabízí až 8 fyzických jader, ale 8C/16T už tak dobře využít nedokáže na rozdíl od 4C/8T. Tomu se ostatně věnuje starší článek na serveru PCWorld.

Každopádně je to nadějný výsledek a další indicie toho, že procesory Ryzen budou moci s moderními Intely snadno soupeřit.

Zdroj: wccftech
reklama