reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ryzen po optimalizacích zrychlil v Ashes of the Singularity až o třetinu

30.3.2017, Jan Vítek, aktualita
Ryzen po optimalizacích zrychlil v Ashes of the Singularity až o třetinu
Společnost AMD už dříve ohlásila, že se zasadí o optimalizaci her a softwaru vůbec pro své nové procesory Ryzen a nyní ukazuje na příkladu Ashes of the Singularity, co asi tak můžeme očekávat. Tato hra se v nejnovější verzi zrychlila o 26 až 33 procent.
O výkonu procesorů Ryzen ve hrách toho bylo napsáno již dost a dobře to shrnul Robert Hallock z AMD. Dle něj si můžeme počítač vyladit vhodným nastavením BIOSu a OS, využitím rychlých pamětí a přetaktováním. Nicméně to nás nespasí v každém případě, jak ukazuje už dříve uvedený test právě ze hry Ashes of the Singularity.




- starší test se slabým výkonem procesoru Ryzen -


V úvodních recenzích procesorů Ryzen se řešil především vliv technologie SMT, což je spojeno s nevhodným využitím fyzických a logických jader. Leckdy tak bylo mnohem lepší SMT vypnout a z 8C/16T procesoru udělat 8C/8T. To v případě hry Ashes of the Singularity sice trošku pomohlo, ale výsledek i tak nesplnil očekávání. Není tak divu, že se AMD zaměřilo právě na tuto hru a její benchmarky, které tak rádo využívá pro ukázku schopností svých grafických karet pod DirectX 12.

Nyní AMD oznamuje, že nově optimalizovaná verze hry nabídne na procesorech Ryzen o 26 až 33 % vyšší výkon, čímž se má Ryzen 7 1800X rázem vyhoupnout mezi ty nejlepší procesory. Tento procesor v testu využíval paměti DDR4 na 2933 MHz a hra byla nastavena na rozlišení Full HD a kvalitu High Preset. Aktualizovaná verze hry Ashes of the Singularity bude dnes od třetí hodiny odpolední k dispozici na Steamu jako další Beta.

AMD upozornilo, že nyní už jsou na Steamu k dispozici čtyři různá sestavení hry (všechna však nejsou volně dostupná), a to právě v záložce Beta. Bez optimalizací pro Ryzen je stále build 2.10.25624 a po optimalizacích už je verze 2.11.26118. Vybraní lidé mají také přístup k verzi 2.20.26118, která je sice číslováním vyšší, ale také nemá optimalizace pro Ryzen. AMD nakonec také oznamuje, že Ashes of the Singularity a původně samostatný datadisk Escalation byly sloučeny do jedné hry a vlastníci původní hry si mohou stáhnout novou verzi Escalation ve svém účtu Steamu.

Zdroj: TZ AMD
reklama