reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Scythe uvádí další novinku pro chlazení CPU - Ashura

17.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Scythe uvádí další novinku pro chlazení CPU - Ashura
Po nových verzích procesorových chladičů Mugen a Grand Kama Cross si japonský Scythe připravil další model, ovšem tentokrát nejde jen o novou verzi již známéjo modelu, ale o kompletně nový chladič Ashura (SCASR-1000). Ten se má vyznačovat...
Po nových verzích procesorových chladičů Mugen a Grand Kama Cross si japonský Scythe připravil další model, ovšem tentokrát nejde jen o novou verzi již známéjo modelu, ale o kompletně nový chladič Ashura (SCASR-1000). Ten se má vyznačovat novým montážním mechanismem (ten ale mají i oba předchozí chladiče) a k tomu tenkým tělem, jež má přesto poskytnout vysoký výkon při nízké hlučnosti. Tu bude mít ale samozřejmě na svědomí dodávaný 140mm ventilátor z nové série Glide Stream.





Ve skutečnosti tedy jde o klasický věžovitý chladič s vysokým počtem šesti 6mm duálních heatpipe, jehož rozměry ovšem jsou 145 x 161 x 65 mm, takže patří mezi ty větší, i když na výšku (161 mm) by s ním u moderních skříní neměly být problémy. Přesto je třeba si ve specifikacích ověřit, zda se do té naší vyvolené vejde (zde prosím žádné dvojsmysly).





Dodávaný ventilátor se díky PWM regulaci může otáčet v rozmezí 500 až 1300 RPM a pokud by snad na svou práci nestačil, můžeme jej díky další sadě drátových spon doplnit o další kus umístěný na druhé straně. Kompatibilita je zajištěna se sockety LGA 2011, LGA1155, LGA1156, LGA775 a LGA1366, případně AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1 a FM2.

Doporučená cena tohoto chladiče je 36,50 euro (bez daně) a dostupnost má být okamžitá.

Zdroj: TZ techPowerUp
reklama