reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SEC opět předvolává Muska kvůli jeho tweetům

8.2.2022, Milan Šurkala, aktualita
SEC opět předvolává Muska kvůli jeho tweetům
Muskovy tweety jsou zdrojem mnoha problémů. Securities and Exchange Commission (SEC) jich řešila už několik a Musk se stále ne a ne poučit. Máme zde další předvolání a možná další oheň na střeše.
Od roku 2018 je Elon Musk a Securities and Exchange Commission (SEC) jak na ostří nože. Vše odstartoval nechvalně známý tweet o záměru převzít Teslu do soukromých rukou, který vyšel 7. srpna 2018. Napadalo se to, že pomocí tweetu by se takové informace neměly zveřejňovat, i to, že financování nebylo zajištěno až tak dobře, jak naznačoval tweet. Vše nakonec "skončilo" několika pokutami a dohodou, že Tesla bude kontrolovat Muskovy tweety, které by se měly týkat financí Tesly a jiných záležitostí souvisejících s tím (např. množství prodejů a podobně).
 
Elon Musk
Elon Musk, autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons
 
Jak ale ukázal čas, Musk si s tímto moc hlavu nedělá a v roce 2019 vydal např. tweet, kde odhadoval, že Tesla vyrobí okolo 500 tisíc Modelů 3 (původně se předpokládalo 360 až 400 tisíc). Takové výroky mohou významněji zahýbat cenou akcií, což se SEC pochopitelně nelíbilo. Musk tyto zásahy SEC považuje za protiústavní převzetí moci a jede si nadále svou.
 
Nejnovější předvolání, o kterém se dozvídáme, je z 16. listopadu 2021. To bylo podáno jen několik dní poté, co Musk na Twitteru uspořádal anketu o tom, zda má prodat 10 % svých akcií Tesly. Ostatně kvůli tomuto už čelí žalobě. Předmětem posledního sporu je blíže neurčené vyšetřování toho, jak Tesla dodržuje procesy stanovené dohodou se SEC.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama