reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Šéfem Microsoftu má být Nadella, Gates půjde ven

31.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Šéfem Microsoftu má být Nadella, Gates půjde ven
Novým CEO firmy Microsoft se dle Bloomberg má stát Satya Nadella, který byl v seznamu kandidátů už od začátku, takže v tomto ohledu se nekoná překvapení. Nicméně je tu i jiná zpráva, která mluví o tom, že Bill Gates půjde z kola ven.
Již od začátku, tedy hned po oznámení odchodu Steva Ballmera z pozice CEO, byl za muže s nejvyššími šancemi na jeho post považován Stephen Elop. Jeho pozice však časem slábly a mezi kandidáty byl pravidelně zmiňován Satya Nadella společně s Alanem Mulallym. Poté se objevili i jiní kandidáti, jako například Steve Mollenkopf z firmy Qualcomm, ovšem ten krátce poté přestoupil na pozici CEO ve své vlastní firmě.




Satya Nadella


Microsoft prý chtěl svého nového šéfa vybrat do konce předchozího roku, což se tedy nakonec nevyvedlo, ale nyní to vypadá, že konečně učinil rozhodnutí, a to hned dvojité. Novým CEO se tak dle Bloomberg, The New York Times i The Wall Street Journal má stát Satya Nadella, dosavadní šéf divize cloud and enterprise, což ještě nebylo oficiálně oznámeno, ale už je prý v podstatě rozhodnuto. Nadella pracuje v Microsoftu již 20 let a přišel do něj v roce 1992 z firmy Sun Microsystems. V poslední době se zabýval cloudovými řešeními.

A pak je tu i zpráva, která říká, že vedení firmy má vyloučit Billa Gatese a nahradit jej na pozici předsedy někým jiným, nejspíše Johnem Thompsonem. To ostatně není ani překvapivé, vzhledem k tomu, že řada investorů chtěla od nového CEO velké změny a konzervativní zakladatel firmy Bill Gates byl viděn jako někdo, kdo jim může stát v cestě.

Tyto zprávy působí velmi věrohodně a byly potvrzeny z několika nezávislých zdrojů, nicméně ještě si musíme počkat na oficiální oznámení přímo od Microsoftu.

Zdroj: Bloomberg
reklama