reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone Fortress FT04 se chystá na trh

24.7.2013, Jan Vítek, aktualita
SilverStone Fortress FT04 se chystá na trh
SilverStone si připravil další model skříně řady Fortress, a to FT04, jenž už je v některých západních obchodech k dispozici za cenu kolem 230 USD. Jedná se tedy i dle ceny o lepší počítačovou skříň, která patří mezi modely pro základní...
SilverStone si připravil další model skříně řady Fortress, a to FT04, jenž už je v některých západních obchodech k dispozici za cenu kolem 230 USD. Jedná se tedy i dle ceny o lepší počítačovou skříň, která patří mezi modely pro základní desky ATX, přičemž k nám přijde ve čtyř verzích - s oknem v bočním panelu či pouze s plným panelem, a to v obou případěch v černé nebo stříbrné barvě.





Fortress FT04 má svým vzhledem celkem blízko k nedávno představenému modelu Raven RV04 a i když nemá tak výrazně tvarovaný přední panel, její interiér je v podstatě totožný. Její rozměry jsou 219 x 546 x 482 mm a hmotnost slušných 11,5 kg, což ukazuje na použití kvalitních materiálů, čili tlustého ocelového plechu. Vedle něj tu je ale také hliník použitý pro čelo a vrchní plášť skříně.





Do obou skříní se také přistupuje z pravého boku, stejně jako u zaniklého formátu BTX, což znamená jediné - procesor bude níže než karty a deska bude umístěna opačně. Vedle klasických desek formátu ATX pak můžeme dovnitř vměstnat také desky EATX, SSI-EEB a SSI-CEB, což nám dává možnost pomocí této skříně (či skříní) vytvořit počítač se dvěma procesory.

Karty zde mohou mít délku až 337 mm a procesorové chladiče mohou být zase 165 mm vysoké. Dále tu je místo pro dvě 5,25" zařízení, sedm 3,5" disků (dvě pozice pro hot-swap) a čtyři 2,5" SSD. Pro chlazení pak můžeme využít dva dodávané ventilátory SilverStone AP182 s velikostí 180 mm tahající vzduch dovnitř skříně a pak také 120mm zadní pozici.

Zdroj: techPowerUp
reklama