reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone Raven RV04: opět plná originality

10.5.2013, Jan Vítek, aktualita
SilverStone Raven RV04: opět plná originality
Jedna z nejzajímavějších řad počítačových skříní vůbec, jejíhož zástupce RV03 jsme si vyzkoušeli na konci minulého roku, se již brzy rozroste o nový model Raven RV04. Ten bude evidentně navazovat právě na starší RV03 a i když nenabídne žádné...
Jedna z nejzajímavějších řad počítačových skříní vůbec, jejíhož zástupce RV03 jsme si vyzkoušeli na konci minulého roku, se již brzy rozroste o nový model Raven RV04. Ten bude evidentně navazovat právě na starší RV03 a i když nenabídne žádné "chromované" detaily, její design rozhodně není nezajímavý.





Raven RV04 sice neponese základní desku otočenou porty vzhůru, jako tomu je u RV03, ovšem ta ani tak nebude v klasické pozici. Její poloha bude stejná jako u zaniklého formátu BTX, čili její zadní porty sice budou mířit stejně jako u ATX, ale do skříně budeme mít přístup především zprava a ne zleva. Mimochodem, do RV04 se vejdou základní desky formátu ATX, E-ATX a také SSI-CEB.





Zajímavé je také provedení předního panelu, který vypadá na to, že by do něj mohly být umísteny i velmi velké radiátory vodního chlazení, ale o tom se zpráva nezmiňuje. Ta pouze říká, že se dopředu vejdou dva 180mm ventilátory (1200 RPM, 34 dBA), které doplní standardní zadní 120mm ventilátor. Přední port pak ještě nese dva porty USB 3.0 a audio konektory.

Dále tu máme dvě 5,25" mechanikové pozice, sedm pro 3,5" disky (dva s otvory pro Hot-Swap) a čtyři 2,5" pozice pro SSD. Procesorový chladič může být vysoký až 165 mm, napájecí zdroj až 180 mm dlouhý a karty pak mohou mít na délku 337 mm. Celkové rozměry skříně jsou 219 x 581 x 497 mm (Š x V x H)) a hmotnost 11 kg, kterou bude tvořit především SECC a plast ABS.

K dispozici budou dvě verze, jedna s plnou bočnicí (SST-RV04B) a jedna s bočním plexisklem (SST-RV04B-W). Cenu a dostupnost by měl SilverStone ohlásit již brzy.

Zdroj: techPowerUp
reklama