reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Skyrim se dočká remasterované verze pro PC i konzole

13.6.2016, Jan Pánek, aktualita
Skyrim se dočká remasterované verze pro PC i konzole
Na kongresu E3, který je hlavně o hrách, měla svou tiskovou konferenci i společnost Bethesda. Ta je známa několika herními tituly včetně série The Elder Scrolls nebo Falloutu. V případě herní série jsme se konečně dočkali dlouho očekávané novinky.
Už delší dobu se objevovaly spekulace, že se Skyrim dočká velmi významného vylepšení, dokonce bylo označováno jako "druhá verze Skyrimu". Ten původní byl představen v magický datum 11. 11. 2011, což značí, že se už nejedná zdaleka o novou hru, právě naopak. Nicméně v průběhu jsme se dočkali několika velkých DLC jako Dawnguard, Heathfire a Dragonborn. I vývojáři třetích stran se činili, od doby uvedení hry na trh se objevily tisíce modů, které zlepšovaly nejen grafickou stránku hru, ale i hratelnost či přidávaly questy.

S příchodem Skyrimu se ale objevily dva problémy. Grafika nové hry se od předešlého dílu herní série - Oblivionu - lišila velmi málo. Za to můžeme "vděčit" konzolím, hra byla určena pro PS3 a Xbox 360, takže tyto konzole byly zároveň i limitem pro grafické vývojáře. Uživatelé konzolí si navíc velmi stěžovali, že na rozdíl od svých spoluhráčů na počítačích si nemohou do hry nainstalovat žádné mody.

S tímto je nyní konec, Bethesda představila nový Skyrim, který posune grafickou úroveň na hranici možností dnešních konzolí, tedy PlayStationu 4 a Xboxu One. Skyrim Special Edition tedy přijde hlavně s vylepšenými vizuálními efekty jako textury ve vyšším rozlišení, paprsky světla ve 3D, dynamickou hloubkou ostrosti nebo novými shadery sněhu či vody. Nutno podotknout, že vývojáři udělali opravdu velký krok dopředu, není se ale čemu divit, když je hra přizpůsobena o generaci novějším konzolím.


Další velkou výhodou pro konzolové hráče je možností přidávání modů. Toto vylepšení se chystá už na konec tohoto měsíce, zatímco na Skyrim Special Edition si budete muset počkat do 28. října. Pokud již na Steamu vlastníte Skyrim Legendary Edition, Special Edition budete mít zdarma.

Jak se zmiňuje vývojář ve videu, Bethesda chystá i další DLC pro Fallout 4, který byl představen přesně před rokem. A další informace se týkají i hry Fallout Shelter, která se těší velké popularitě, po jednom roce ji hraje přes 50 milionů hráčů. Fallout 4 bude mít navíc portaci pro virtuální realitu.

Zdroj: gamespot.com

reklama