reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sociální síť TikTok slaví, má už miliardu aktivních uživatelů měsíčně

30.9.2021, Milan Šurkala, aktualita
Sociální síť TikTok slaví, má už miliardu aktivních uživatelů měsíčně
Sociální síť TikTok se zdá být nezastavitelnou. V některých metrikách překonala YouTube a nyní ohlásila, že už má jednu miliardu aktivních uživatelů měsíčně. Proti loňskému roku je to nárůst v desítkách procent.
Na trhu sociálních sítí není nic trvalé a zatímco Facebook se stává sociální sítí "pro starší", u mladšího publika je velmi populární např. Instagram nebo v poslední době také TikTok. Tato síť už v některých statistikách překonala i takového giganta, jakým je YouTube. Před pár dny se síti povedlo překonat další významný historický milník. Dosáhla totiž jedné miliardy uživatelů měsíčně.
 
TikTok má miliardu uživatelů
 
Na to, že jde jen o zhruba 3 roky starou platformu, je to působivý výsledek (zde by bylo dobré říci, že samotný základ sítě je však asi o dva roky starší, přičemž v roce 2017 integroval službu Musical.ly, což později vedlo k vzniku TikToku tak, jak jej známe dnes). Pokud pomineme Čínu, TikTok je velmi populární obecně na jihovýchodě Asie, USA, Evropě a Brazílii. Vedle krátkých hudebních klipů a tanečků nyní přebírá i další role, nejen zábavné. Najdeme zde i spoustu krátkých návodů, tutoriálů a podobného vzdělávacího obsahu. Ostatní platformy se snaží kopírovat jeho úspěch, a tak tu máme např. YouTube Shorts nebo Instagram Reels.
 
Zdroj: tiktok.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama