reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony kupuje herní studio Bungie za 3,6 mld. USD, to má zůstat nezávislé

31.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
Sony kupuje herní studio Bungie za 3,6 mld. USD, to má zůstat nezávislé
Máme zde další akvizici na poli herních studií. Herní studio Bungie, které stojí za původním Halo nebo za hrou Destiny 2, zamíří nově pod křídla společnosti Sony Interactive Entertainment. Transakce má vyjít na 3,6 miliardy USD. 
V posledních týdnech došlo k několika velkým nákupům herních studií. Začalo to u Take Two Interactive, které koupilo firmu Zynga za 12,7 mld. USD, o chvílí později Microsoft oznámil záměr koupit Activision Blizzard za 68,7 mld. USD, nyní tu máme Sony Interactive Entertainment, které kupuje herní studio Bungie. To stojí např. za původním Halo nebo za hrou Destiny 2. Transakce má vyjít na 3,6 mld. USD, takže z posledních akvizic půjde spíše o tu “menší” (nicméně jde o 7. nejdražší herní akvizici v historii). 
 
Sony a Bungie
 
Bungie bude nadále fungovat nezávisle, takže se nebudou ani omezovat platformy, na kterých budou k dispozici jeho hry. Půjde spíše o rozšíření systému PlayStation o hry dalšího studia, jehož hry budou dostupné i na ostatních platformách, kde jsou dostupné teď, a zachována má být i jejich další podpora. Pro studio to pro nynějšek znamená především schopnost nabrat větší počet vývojářů a akcelerovat práci na Destiny 2. Nákup pochopitelně ještě bude muset být schválen příslušnými regulačními úřady. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama