reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony PS5: použitelný prostor na SSD, bootování a jiné

5.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Sony PS5: použitelný prostor na SSD, bootování a jiné
Sony PlayStation 5 přijde na trh už přibližně za měsíc, který bude na nový herní a PC hardware zřejmě ten nejbohatší za celý tento rok. A ani není divu, že na něj cílí také řada herních nakladatelů. 
V listopadu tak budou vypuštěny na trh i nové konzole Xbox Series X a S a PlayStation 5, i když to vypadá, že kdo se neodhodlal ke koupi v předprodeji, tento rok už asi šanci nedostane, a to zvláště v případě nové konzole od Sony
 
 
Natěšenci v Japonsku se už mohli podívat na videa, která představují novou PlayStation 5 v praxi s tituly Astro’s Playroom, Godfall, Devil May Cry 5 a dalšími. Tvůrcům videí ale nebylo umožněno si novou konzoli vyzkoušet dle libosti, takže se nemáme možnost podívat na podobu uživatelského menu, které ostatně stále ještě může být rozpracované.
 
 
Sony tak zatím pečlivě režíruje a určuje vše, co se má a nemá dostat na povrch, jak ukazuje i video japonského Austina Powerse.
 
 
Máme tu ale úniky původem z Ruska, které právě ukazují část UI a menu nové konzole. 
 
 
 
Z toho se dozvíme i o volném prostoru na 825GB SSD, který bude možné využít pro instalaci her či jiného softwaru. Jde o 664 GB, což zatím nelze potvrdit, ale není důvod, proč by tomu mělo být jinak, když naformátované SSD nikdy nenabídne specifikacemi udávanou kapacitu a něco si také užere systém. 
 
Video zveřejněné na Redditu také ukazuje, jak dlouho trvá, než PlayStation 5 nabootuje. Dá se říci, že jde o přibližně stejný čas, který si vyžádá bootování Windows 10 na moderním počítači s SSD. Nemáme tu ale žádnou záruku toho, že uniklé video a snímky ukazují finální podobu menu PlayStation 5 a ne menu v dříve rozesílaných vývojových verzích. 


reklama