reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Některé objednávky PlayStation 5 mohou být odsunuty do příštího roku

30.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Některé objednávky PlayStation 5 mohou být odsunuty do příštího roku
Společnost Sony už v průběhu tohoto měsíce odstartovala předprodej konzole PlayStation 5, což ovšem nezvládla příliš dobře a také se za to později omluvila. Nyní to přitom vypadá, že některé předobjednávky budou splněny až v příštím roce.
O konzoli Sony PlayStation 5 je na trhu velký zájem, ostatně stejně jako o nové Xbox Series X a S. Pokud jde ale o to, jak rychle byly v předprodeji nabízené kusy zamluveny lačnými zákazníky, pak Sony vede. To se ale pochopitelně nedá považovat za výhodu, ostatně Sony dokázalo řadu zákazníků zklamat a za realizaci svého předprodeje se omluvilo
 
 
Nyní jsou na cestě další omluvy, tentokrát od irského prodejce GameStop, který své zákazníky informuje, že i když jim už patří místo ve frontě na novou PlayStation 5, má už potvrzeno, že nebude moci splnit některé objednávky v průběhu letošního roku. Řada zákazníků si tak o Vánocích na nové PS5 ještě nezahraje, přičemž GameStop uvádí, že s tím nemůže nic dělat, čili problém je na straně výrobce. 
 
Sony totiž tento týden dalo prodejcům vědět, kolik naskladněných kusů konzolí PS5 mohou očekávat, čili ti už dobře vědí, zda budou moci registrované předobjednávky splnit, anebo ne. Je tak pravděpodobné, že tato situace se bude týkat více prodejců ve více zemích a pokud si chce někdo stěžovat, tak právě na Sony, které mohlo s prodejci lépe komunikovat a také počkat se zahájením předprodeje právě na dobu, kdy už budou právě i prodejci dobře vědět, kolik kusů bude k dispozici, a tedy kolik jich mohou nabízet v první vlně. 
 
Nabízí se také otázka, zda přece jen není něco pravdy na zprávě od Bloombergu, dle níž má být výroba PS5 velice problémová. Informace o pouze 50% výtěžnosti APU pro tuto konzoli sice vypadá velice podivně a i takto od stolu by se dala označit za nesmysl, nicméně průběh předprodeje ukazuje, že by tato zpráva přece jen mohla mít reálný základ, i když ji Sony vehementně popírá


reklama