reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen 3.0 přijde v červnu a nabídne už tři měsíce

18.4.2017, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen 3.0 přijde v červnu a nabídne už tři měsíce
Příznivci hry Star Citizen aktuálně čekají především na jedno, a to alfu ve verzi 3.0, která už má obsahovat i tři velké měsíce, na nichž půjde přistát. Budeme je tak moci celé zkoumat stejně tak snadno jako vystupovat do volného prostoru kdekoliv nás namane.
Star Citizen je tak ambiciózní projekt, až se musíme ptát, zda si vývojáři tentokrát neukousli až moc velké sousto. Nicméně v dohledné době už je alfa 3.0, kterou toužebně vyhlížíme už od té doby, kdy vývojáři prezentovali, co v ní budeme moci dělat. Nyní nám sám Chris Roberts dal vědět, že 3.0 přijde na konci června a především také zmínil, co nabídne.





Záměrem tvůrců je vytvořit takové planety a měsíce, na jejichž povrchu budeme moci přistát, a to na libovolném místě. Tyto světy budou přitom velice detailně modelovány, čemuž se takové New Horizons v Elite: Dangerous nemohou rovnat. V případě Mass Effect: Andromeda už jsou planety vymodelovány daleko lépe, ale zase nejde o celé světy, jako spíše o jednotlivé lokace.





Alfa 3.0 nám tak nabídne Planetary Tech vyvíjenou frankfurtským týmem. Poprvé tak budeme moci bez prostřihů či nahrávacích obrazovek vlézt na vesmírné stanici do lodi, doletět k planetě, sestoupit atmosférou a přistát na libovolné místo, přičemž okolní snímky ukazují, jak by povrch měl vypadat. Zatím půjde o tři měsíce poblíž stanice Crusader, a to Cellin, Yela a Daymar a pravděpodobně také velký asteroid Delamar a jeho přistávací zónu Levski, což je ale volitelný cíl pro danou verzi. Poté budou postupně přidávány další měsíce a planety v systému Stanton.





A o jak velké měsíce půjde? Pokud bychom chtěli podobně jako Rimmer při golfu obejít celý Cellin, zabralo by nám to s prstem na šipce 12 a půl dne. Na tento měsíc by se tak v pravidelných rozestupech vešli všichni členové registrovaní na RSI a ani by se navzájem neviděli. To přitom nebude vše, co verze 3.0 nabídne. Lodě už budou lépe ovladatelné, což znamená i více dostupných funkcí, stejně jako více okolních předmětů, s nimiž půjde manipulovat. Už se počítá také s jistou kontinualitou, takže pokud si poškodíme loď a odlogujeme se, po opětovném přihlášení její poškození nezmizí. Už si také budeme moci vydělávat kredity jako obchodníci, piráti či ochrana konvojů, což také dá příležitosti pro lovce odměn a žoldáky. Zkrátka už má jít o mnohem více fungující vesmír a celý seznam novinek naleznete zde.





Doufejme, že vše půjde dobře a 29. června už bude nová verze k dispozici. RSI také chtějí být více transparentní ohledně toho, jaké další části systému Stanton budou kdy zpřístupněny. Ještě letos můžeme přitom po verzi 3.0 očekávat další dvě verze, jež tuto soustavu dále zaplní. Zvědaví můžeme být především na to, jak budou provedeny planety nebo měsíce s vegetací či zástavbou.


Zdroj: RSI - Chris Roberts

reklama