reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Studio žalující hráče ze Steamu je "zničeno"

4.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Studio žalující hráče ze Steamu je "zničeno"
Nedávno vyvrcholil dlouhý příběh o studiu Digital Homicide, které kvůli údajnému obtěžování zažalovalo některé uživatele Steamu i novináře, na což Valve reagovalo vyškrtnutím jeho her z nabídky Steamu. Jak to dopadlo?
Valve vyškrtnul Digital Homicide ze Steamu poté, co studio zažalovalo některé uživatele této platformy, a to kvůli údajným útokům a obtěžování. Ukázalo se však, že komunita na Steamu si vesměs jen dělá legraci z her, které se Digital Homicide snaží prodávat, a nutno říci, že naprosto oprávněnou. Studiu se takováto medializovaná kritika pochopitelně nelíbila, protože tylo z toho, že se snažilo nic netušící zákazníky nalákat na své tituly a k tomu přirozeně nepotřebovalo, aby někdo říkal, že to jsou všechno ubohé, nedodělané, nesmyslné a nezábavné věci, které by spíše než za hry měly být označeny za špatný vtip.





Bratři Rominovi, kteří za studiem využívajícím několik pseudonymů stojí, se tak snažili zachránit si svůj byznys žalobou o 18 milionů dolarů, jež chtěli především po Jimu Sterlingovi. Ten byl v davu posměváčků asi nejhlasitější, takže si vysloužil i nejostřejší reakci. Co je ale v tomto případě nového?

Poté, co bratři z Digital Homicide narazili u Valve, přišli o finanční zisk, který jim plynul díky prodávaným hrám. Studio tak oznámilo, že bylo tímto rozhodnutím firmy Valve "zničeno" a že si nemůže dovolit pokračovat ve vedení soudního sporu. Ten tak byl z jejich iniciativy zrušen a nyní vyvstala otázka, zda je pravým důvodem opravdu nedostatek financí, nebo měli Rominovi už dávno spočítané, že by u soudu neměli šanci. Ona se dá oprávněná kritika jen těžko postihovat a pokud padly v internetové komunikaci od různých uživatelů Steamu nějaké urážky, tak to také není zrovna materiál pro žalobu.

Digital Homicide dále oficiálně tvrdí, že žaloba byla oprávněná a byla zrušena čistě jen z finančních důvodů. Studio už dříve hledalo právního zástupce, který by byl ochoten se věci ujmout a jak to vypadá, zcela nepřekvapivě se žádný nepřihlásil. James Romine přišel s výčtem, že na adresu studia padlo přes 140 nepravdivých tvrzení od celkem 11 uživatelů Steamu, desítky tisíc obtěžujících příspěvků, které si vzaly na mušku i zákazníky studia, a jiné nepravosti. James ale využil rozpuštění případu s možností, že jej může zase kdykoliv znovu otevřít a stejné lidi zažalovat za stejnou věc. Možná že tak údajně "zničené" studio Digital Homicide ještě neřeklo poslední slovo.

Zdroj: KitGuru
reklama