reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla Battery Day se znovu odkládá stejně jako zveřejnění výsledků hospodaření

21.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Tesla Battery Day se znovu odkládá stejně jako zveřejnění výsledků hospodaření
Elon Musk je znám tím, že spoustu svých projektů posouvá na pozdější termíny. Poslední dobou se sice velmi zlepšil a nejeden projekt představil i mnohem dříve, nicméně to se netýká už několikrát odsunutého Battery Day. Pandemie si nevybírá.
Spousta projektů Elona Muska nabrala zpoždění a byla představena později, než bylo plánováno. Poslední dobou ale několik z nich stihl ještě před termínem jako např. spuštění výroby Modelu Y nebo čínské továrny. Máme zde ale další dvě jiné události, které se nebudou konat v plánovaném termínu. Tentokrát za to nemůže jen šibeniční termín stanovený Muskem, ale podepsala se na tom především pandemie koronaviru. Musk chce představit své novinky před velkým obecenstvem a zákaz velkých shromáždění něco takového nedovoluje.
 
Elon Musk
 
Např. zveřejnění výsledků hospodaření akcionářům se mělo původně konat 4. července, jenže velká shromáždění jsou zakázána až do 7. července, takže ho chce Musk odložit dokonce zhruba o měsíc, ne-li ještě o trochu déle. To jsme se dozvěděli z jeho reakce na Twitteru, kde odpovídal na dotaz, zda na tomto meetingu bude ukázán nový Cybertruck. Na toto odpověděl kladně.
 
 
Podobně se ale odkladu dočkala i jiná událost, které se odkládá už od dubna. Tou je velmi dlouho očekávaný Battery Day, kde chce představit svou "milionovou baterii" (přesněji tedy akumulátor). Tento nový typ akumulátoru vyvinutý spolu s čínskou společností CATL má vydržet na ujetí více než milionu mil (1,6 mil. km), nyní se hovoří dokonce o 1,26 mil. mil, tedy 2 milionů km. Říká, že tato technologie každého ohromí, a že dokonce ohromuje jeho samotného. Musk řekl, že Tesla asi tyto dvě události zkombinuje do jedné a součástí zveřejnění finančních výsledků pro akcionáře bude s největší pravděpodobností i představení tohoto akumulátoru.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama