reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Trh s SSD má do roku 2022 raketově růst

23.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Trh s SSD má do roku 2022 raketově růst
Dle nové zprávy od Transparency Market Research (TMR) můžeme očekávat, že přinejmenším do roku 2022 bude trh s úložnými zařízeními SSD raketově růst. To je jistě dobrá zpráva pro hlavní výrobce pamětí i samotných SSD.
Transparency Market Research (TMR) tedy předpovídá, že tempo růstu se bude neustále zvyšovat a když se podíváme na graf a letošní rok, jsme dle zveřejněných údajů pouze na nějakých 20 - 25 miliardách dolarů za rok, což se má do roku 2022 zvednout zhruba desetinásobně. Ještě v minulém roce to bylo 15 miliard.





V předchozím roce byla oblast spotřebitelských SSD pro výrobce velice důležitá, protože se podílely z 88 procent na tržbách a využily 69 procent vyrobených pamětí. Průměrná kapacita prodaného SSD byla 80 GB, mezi což se pochopitelně počítají i paměti v mobilních zařízeních. V počítačích byly pochopitelně nejvíce populární SSD pro rozhraní SATA, ovšem do budoucna budou nejrychleji rostoucí skupinou SSD pro PCI Express, ať už pro M.2, PCIe sloty, SATA Express nebo jiné fyzické rozhraní. Složená roční míra růstu (CAGR) těchto SSD bude do roku 2022 celých 61 procent, zatímco v případě veškerých SSD to bude 40 procent.





Nová zpráva tedy věští světlou budoucnost pro SSD typu Samsung 950 PRO, která byla představena zrovna včera. Toto SSD je velice zajímavé díky svému výkonu i moderním technologiím, jako jsou paměti V-NAND, Non-Volatile Memory Express (NVMe) nebo podpora PCI Express 3.0. Zvládne číst data rychlostí až 2500 MB/s a zapisovat je 1500 MB/s (sekvenčně) a dosáhne hodnoty IOPS až 300.000, to tedy především díky NVMe.

Zdroj: Hexus.net
reklama