reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ubisoft nabídne zdarma Far Cry 3: Blood Dragon

3.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Ubisoft nabídne zdarma Far Cry 3: Blood Dragon
V rámci svých 30letých oslav společnost Ubisoft nabídla zdarma řadu svých her a tou další bude poněkud zvláštní titul Far Cry 3: Blood Dragon z roku 2013. Ten ale ve své době zaznamenal slušný úspěch.
Far Cry 3: Blood Dragon je dosud prodáván za 15 eur (na Steamu), takže jde o další pěkný dárek společnosti Ubisoft, která jej nabídne po Beyond Good and Evil z října, před čímž následovaly tituly Prince of Persia: Sands of Time, Splinter Cell, Rayman Origins a The Crew.





Když se řekne Far Cry, představíme si CryEngine a 3D akční řežbu v tropickém ráji, ovšem Far Cry 3: Blood Dragon do tohoto schematu tak zcela nepatří. Hra byla vypuštěna nedlouho po samotném Far Cry 3 z roku 2012 jako samostatně hratelné DLC založené na Dunia Engine 2, ale jde o naprosto odlišný 3D svět. Ona i prezentace této hry ze strany Ubisoftu vypadá na první pohled jako špatný vtip, který vytvořil někdo, kdo v 90. letech přičichnul k HTML, ale to je pochopitelně záměr.





Co tedy vůbec je hra Far Cry 3: Blood Dragon? Můžeme ji označit za komediální tribut akčním sci-fi filmům z osmdesátých let, který se točí kolem osudů hlavního hrdiny, jímž je Sergeant Rex 'Power' Colt, jistý cyborg (aneb Mark IV Cyber Commando). Dějištěm je dystopická budoucnost (z pohledu 80. let) roku 2007, kdy je Země zmítána postapokalyptickými následky globální nukleární války (jak jinak). S ohledem na žánr pak jde o FPS s otevřeným světem plným výkonných výbušnin, palných zbraní na steroiedech a velkou úlohu má také hrdinův oblíbený nůž





Hra byla vypuštěna do světa v květnu 2013 a zaznamenala slušný úspěch s více než milionem prodaných kopií ještě v tom samém roce. Stala se také nejrychleji se prodávajícím stahovatelným titulem v historii studia Ubisoft. Nyní bude k dispozici zdarma, a to od 9. listopadu, kdy vystřídá zmíněný Beyond Good and Evil. A jako obvykle budete potřebovat účet u Ubisoftu a klienta uPlay.
reklama