reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Už betatest Call of Duty: Vanguard zaplevelili cheateři

21.9.2021, Jan Vítek, aktualita
Už betatest Call of Duty: Vanguard zaplevelili cheateři
Call of Duty: Vanguard ještě ani nebyl vypuštěn na trh, neboť v uplynulých dvou týdnech probíhalo betatestování, které ovšem už poznamenali cheateři. Objevily se o tom důkazy ve formě videí, kde je podvádění zcela zřejmé. 
Call Of Duty: Vanguard má za sebou i meziplatformní betatest, který ukázal, že už nyní se ve hře objevují cheateři, jak jednoznačně ukazují záběry z jejich pohledu. Ukazuje na to třeba video v tomto tweetu, kde můžeme vidět, jak se úhel pohledu mění snad během jednoho snímku, a to jednoznačně způsobem, jejž by člověk nebyl schopen. Čili jde o zjevného aimbota. 
 
 
Hráči si tak už začali stěžovat na podvodníky a stále stěžují, neboť aktuálně probíhá třetí fáze betatestování. První začala již 10. září a úvodní tři dny byly učeny díky dohodě se Sony pouze hráčům s konzolemi PlayStation. Druhá část začala minulý čtvrtek a byla už určena i pro PC a Xbox a nyní od soboty do středy probíhá už třetí část otevřená všem platformám. 
 
Společnost Activision přitom slíbila, že do Vanguardu přijdou veškerá opatření proti cheaterům z titulu CoD: Warzone, ovšem ta budou zjevně k dispozici až pro ostrou verzi, zatímco nyní mají podvodníci pré.
 
Už před několika týdny se přitom společnost Activision rozhodla konečně jednat a konečně začala masově využívat hardwarové bany, čili odstřihávat lidi od účtů s tím, že jsou v případě nových registracích kontrolovány jejich počítače na základě unikátních ID, čili pokud se dříve odhalený cheater pokusí opět přihlásit pod jiným účtem, mělo by mu to být znemožněno. Tomu se firmy pochopitelně dosud spíše bránily, neboť tím jednak samy přicházejí o příjem a pak je tu i problém s počítačovými hernami, kde může v podstatě jediný nehlídaný člověk způsobit provozovateli značnou škodu. Ale i proto lze namítnout, že toto si mají hlídat právě provozovatelé. 


reklama